Hamas.com: Siyonistlerin Kurduğu Sahte Web Sitesi!

Hamas.com: Siyonistlerin Kurduğu Sahte Web Sitesi!

Geçtiğimiz hafta İsrail hükümetinin resmi hesapları tarafından sosyal medyada paylaşılan ve Filistinli Hamas grubuna ait olduğu iddia edilen bir web sitesinin sahte olduğu ortaya çıktı.

Ancak sosyal medya kullanıcıları ve araştırmacı gazeteciler Hamas.com sitesinin sahte olduğuna ve resmi Hamas grubuna ait olmadığına dikkat çekti. Filistinli grubun, Filistin Devleti'nin internet ülke kodu '.ps' olan resmi web sitesi kapalı olduğu görünüyor.

Web sitesinin ana sayfasında Hamas logosu ve altında İngilizce "Filistin Kurtuluşunu Destekleyin" yazısı yer alıyor.

Aşağıya doğru kaydırıldığında izleyiciler, 7 Ekim saldırılarının kurbanlarını gösteren bir dizi sansürlenmemiş ve şiddet içeren görüntüler ve video görüntüleri ile karşılaşıyor.

Sitenin Medya Galerisi bölümünde izleyiciler, daha fazla şiddet içeren görüntüler ve doğrudan sosyal medya paylaşım bağlantılarıyla "başarımızı paylaşmaya ve Cihad'ı yaymaya" teşvik ediliyor. Ayrıca milis üyelerinden alıntıların yer aldığı "Hamas tanıklıkları" da var.

İsrail'in resmi hükümetinin X hesabından yakın zamanda yapılan bir gönderide "Hamas'ın insanlığa karşı işlediği suçların boyutunu anlamak için Hamas.com'u ziyaret edin" ifadesi yer alıyor.

Çatışmanın başlangıcından bu yana çevrimiçi olarak paylaşılan iddiaların doğruluğunu tespit etmek için çalışan BBC Verify'dan gazeteci Shayan Shazira, X'te İsrail hükümeti hesapları tarafından web sitesinin "sahte Hamas web sitesi" olduğunu açıkladı!

Kamuya açık internet alan adı kaydı GoDaddy'deki , web sitesinin kayıtlı olduğu yazılım şirketi Tel Aviv merkezli bir yazılım şirketi olan Wix.com

Kaynak:TEVHİDHABER