Hamas, “1111” Sayısının Sırrını Açıkladı

Hamas, “1111” Sayısının Sırrını Açıkladı

Yahya Sinvar’ın daha önce dile getirdiği “1111” sayısının ne anlama geldiği açıklandı

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonuna konuşan Hamas’ın Batı Şeria’daki liderlerinden Zahir Cabbarin, Yahya Sinvar’ın geçen yıl söz konusu ettiği 1111 sayısının ırkçı İsrail rejiminin stratejik hedeflerine atılacak füze sayısını ifade ettiğini söyledi.

Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar, geçen yıl “ Kudüs’ün Kılıcı” operasyonunun sona ermesinin ardından 31 Mayıs’ta Mısır İstihbarat servisi Başkanı Abbas Kamil’le görüşmüş ve gazetecilere yaptığı açıklamada 1111 sayısını akıllarında tutmalarını istemişti.

Yahya Sinvar, ırkçı İsrail rejimiyle esir takası konusunda açıklamalar yapmış ve “ Filistin direnişi, Hamas ve İzzeddin el-Kassam Tugayları için 1111 sayısını not edin, bu rakamı iyi hatırlayın” demişti.

Yahya Sinvar’ın o gün ayrıntılarına yer vermediği 1111 sayısıyla ilgili olarak kimileri bu sayının Filistin direnişinin ırkçı İsrail rejimi zindanlarından kurtarmak istediği esir sayısını ifade ettiği yorumunu yapmıştı.

El Meyadin televizyonuna açıklamada bulunan Hamas’ın Batı Şeria liderlerinden Zahir Cebbarin, Yahya Sinvar’ın geçen hafta yaptığı bir toplantıda Filistin direnişinin herhangi bir savaşta ilk saldırı anında ırkçı İsrail rejimi hedeflerine 1111 füze atacağını söylediğini nakletti.

Zahir Cabbarin, Filistin direnişinin ilk saldırı anında bu sayıdan çok daha fazla füze atabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

YDH