Hamaney Tehdit Etti

Hamaney Tehdit Etti

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, Batı'nın yaptırımlar konusunda oyaladığını söyleyerek nükleer anlaşmayı yakarız tehdidinde bulundu.

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, nükleer anlaşmanın imzalanmasına rağmen ABD'nin yaptırımlar konusunda İran'ı oyaladığını ve gerekirse nükleer anlaşmayı iptal edebileceklerini söyledi.
Hamaney anlaşmanın geldiği durumu da anlatarak şu ifadeleri kullandı: "ABD tarafının bize verdiği söz yaptırımların kaldırılmasıydı ama bu vazifesini yerine getirmedi. Yani yaptırımların bir kısmını kaldırmış gibi yaptı ama yaptırımlar kalkmadı. Amerikalılar ilk yaptırımları tamamiyle korudular ve bu konu kaldırılması planlanan ikincil yaptırımları da etkiledi. Uzmanlar bu gerçeğe dikkat etsinler ve yaptırımlar kaldırıldı sözünü tekrarlayıp durmasınlar.”
Yaptırımların konusunda en büyük sıkıntının finans sektörü olduğunu belirten Hamaney "Amerikalı yetkililer verdiği sözlerde İranlı bankalarla muamelede bir sorun yok diyorlar ama pratikte bankaların hiçbir şekilde çalışmasına olanak tanımıyorlar" diye konuştu.
HAMANEY ELEŞTİRİLERİ YİNELEDİ
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile varılan nükleer anlaşmanın ardından kaldırılan yaptırımlar hakkında ABD'yi geçtiğimiz haftalarda da eleştirmişti. Hamaney, ABD'nin yaptırımları sadece kağıt üzerinde kaldırdığını söyleyerek "Amerika hile yapıyor ve ondan sonra bize neden kötümser bakıyorsunuz diyorlar" ifadelerini kullanmıştı.
AJANSALAR