"Halkın Kuşatmayı Kırması An Meselesi"

"Halkın Kuşatmayı Kırması An Meselesi"

Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Ebu Mücahit, İsrail’le ateşkesin ancak direnişin şartlarıyla ve İsrail’in saldırılarına son vermesiyle mümkün olabileceğini savundu.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamada bulunan Ebu Mücahit, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İsrail işgal güçlerinin Filistin’e yönelik saldırılarının en önemlilerinden biri Gazze’ye uyguladığı ablukadır. İşgalciler ateşkes istiyorlarsa bu ablukayı hemen kaldırmalı ve sınır kapılarını açmalıdır.”

İşgal güçlerinin ablukayı, direnişçilerin düzenlediği Nahil Uz operasyonundan çok daha önce şiddetlendirdiğine dikkat çeken hareket sözcüsü, “Siyonist yönetimin akaryakıt sevkıyatıyla ilgili sorunlar olduğu yönündeki açıklaması gerçeklerden uzak olup Gazze’de yaşanan insani felakete ilişkin sorumluluğu üstünden atma çabasının bir ürünüdür.” şeklinde konuştu.

“Geçtiğimiz yıllar boyunca halkın iradesi işgalin iradesine her zaman üstün gelmiştir” diyen sözcü, bu kez de galip gelenin Allah’ın izniyle halk iradesi olacağına dikkat çekti.

Arap ve İslam ülkelerini Gazze’deki soruna müdahale etmeye çağıran Ebu Mücahit, işgalcilerin sonunun yakın olduğunu müjdeledi.

FİEM