HAK-PAR Genel Başkanı Bucak beraat etti

HAK-PAR Genel Başkanı Bucak beraat etti

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Sertaç Bucak, yaptığı bir konuşmada...


Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Sertaç Bucak, yaptığı bir konuşmada, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Bucak katılmadı. Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan sanık Bucak hakkında savcı mütalaasını okudu.
Savcı, Bucak'ın yaptığı konuşmanın AİHM'nin içtihatlarında yer alan düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını, bu sebeple yasa dışı örgüt propagandası suçu oluşmadığı gerekçesiyle beraatını talep etti.
Mahkeme, verdiği kısa bir aranın ardından sanığın yaptığı konuşmada herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığını belirterek, beraat kararı verdi.