Hacı Kasım Süleymani  Lübnan'da Anıldı

Hacı Kasım Süleymani Lübnan'da Anıldı

Filistin Kamplarındaki Direnişi Destekleme Komitesi ve Çalışma Komiteleri, Korgeneral Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıl dönümünü Lübnan'ın güneyindeki Tire şehrinde bir kitlesel festivalle anıyor.

TERCÜME HABER / TEVHİD HABER

Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıl dönümü Filistin'deki Direnişi Destekleme Komitesi ve Kamplardaki Çalışma Komiteleri Hacı Kasım Süleymani'yi andı

Kamplardaki çalışma komitelerinin yetkilisi Hacı Ebu Hasan el-Esad yaptığı konuşmada şunları söyledi: senin için farklı renkler yok oldu, sevdiğin ve yolunda kanını taşıdığın Filistin'le olan mesafeler senden sonra kısaldı.

Sen savaş meydanlarının mimarıydın, gaspçı işgalciyi kuşattın ve füzelerin İsrail'e yağdı . Filistin'i doğru ile yanlışı, adaletsizlik ile adaleti ayıran bir çizgi yaptın ve o, dünyayı aydınlatan bir fener, yitiklerin ve müminlerin yolu oldu

"Ey Filistin generali, inancınız, farkındalığınız ve devriminizle tarihin güzel kokularını saçan ve İmam Humeyni okulunun uzantısı olan bir okul ve onun arkasında sadık, cesur ve bilge lider İmam Hamaney var."

Şeyh Hammoud: Şehit Süleymani direniş ekseninin lideriydi

Hizbullah'taki Filistin ilişkilerinden sorumlu yetkili yardımcısı Şeyh Atallah Hammoud ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: şehit Süleymani sevdiklerinin yüreğinde yatıyordu."

Şehit Süleymani, İran İslam Devrimi'nin oğlu ve şehit Yaser Arafat'a Tahran'ın Filistin toprağı olduğunu söyleyen İmam Humeyni'nin oğludur.

Şeyh Atallah Süleymani'nin Kudüs Tugayı'nın komutanı olduğunu ve Tahran'dan Yemen, Irak, Suriye, Lübnan ve Filistin ülkelerinin bulunduğu Filistin'e kadar uzanan direniş ekseninin lideri olarak seçildiğini vurguladı.

Şeyh Hammoud, "Süleymani, Irak, Lübnan ve Suriye'de tüm Arap normalleşme rejimleri destekledikten sonra ABD'nin, IŞİD'in ve Amerika'nın gücünü yok etti" dedi.

"Fetih el-İntifada": kan kılıcı yendi

Lübnan'daki Fetih İntifada hareketinin yetkilisi Hani Rumayd ise yaptığı konuşmada, "Şehit Komutan Süleymani, İmam Humeyni'nin yoluna bağlı cesur, Müslüman bir liderdir, İmam Hamaney'in yolunda yürüyor." dedi