Guardian : ABD'nin Bombaladığı Felluce'deki Lösemi Oranı  Hiroşima'dakinin Dört Katı

Guardian : ABD'nin Bombaladığı Felluce'deki Lösemi Oranı Hiroşima'dakinin Dört Katı

Felluce'deki lösemi oranı, atom bombasından sonra Hiroşima'dakinin dört katı olduğu ortaya çıktı

Guardian gazetesi, Irak'ın Felluce kentinde ABD tarafından bombalandıktan sonra kan kanserindeki artış hızının, atom bombası sonrası Hiroşima kentinde bu kanserdeki artışın dört katı olduğunu ortaya koydu.

Guardian gazetesi, ABD'nin Irak'a 20 yıl önce uyguladığı saldırısının, 2000'lerin sonlarında Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atarak düzenlediği saldırının mirasından bile beter zehirli bir miras bıraktığını yazdı.

Artan kanser oranları ve bebek ölüm oranları üzerine yapılan araştırmalar, Japonya'daki atom bombasından sonra, bombalamadan yaklaşık 12 ila 13 yıl sonra (yani, radyasyonun seviyesi zirveye ulaştı) %660 arttı.

Ancak araştırmalar Felluce'deki lösemi oranının ABD tarafından bombalanmasından sadece 5 ila 10 yıl sonra ve daha da kısa bir sürede yüzde 2.200 arttığını gösteriyor.

Raporlar, Irak'taki doktorların, bu ülkenin ABD tarafından bombalanmaya başlamasından sonra Irak'ta kanser ve doğum kusurlarında büyük bir artış olduğunu bildirdiklerini gösteriyor.

Guardian'a göre Ulster Üniversitesi'nden Dr. Christopher Busby tarafından yapılan araştırma, verilerin doktorların bildirdiği gözlemleri de desteklediğini gösterdi. Busby ve meslektaşları, Irak'ın Felluce şehrinde, ABD tarafından şehrin bombalanmasından sonra, lösemi oranındaki önemli artışın yanı sıra, bu şehirdeki çocuklar arasında kanser oranının da arttığını tespit etti. ABD'nin bombalamasından sonra . Ayrıca araştırmalara göre beyin tümörlerinin miktarı %740 artmış durumda. Araştırmacılar, bebek ölüm oranının komşu Irak'ın Kuveyt'indeki orandan %820 daha yüksek olması nedeniyle, Iraklılara radyasyonun zarar verdiğine dair belgeler buldular.

1945 yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombası atılması insanlık tarihinin en büyük suçlarından biri olarak kabul ediliyor. Felluce şehrinin istatistiklerini Hiroşima şehri ile karşılaştıran Dr. Busby, Irak'ın bu şehrinde kanser seviyesinin artmasının şaşırtıcı olduğunu tespit etti.

Kaynak:Haber Kaynağı