General Süleymani'nin Suudi Arabistan  Hakkındaki  Konuşması

General Süleymani'nin Suudi Arabistan Hakkındaki Konuşması

Şehitliğinin ikinci yıl dönümünde, General Kasım Süleymani'nin çok sayıda başarısı ve tutumu vurgulanabilir. En önemli konuşmaları arasında Suudilerin IŞİD'i korumadaki rolünü ele alan konuşmalar yer aldı.

Kudüs Gücü'nün eski başkanı General Süleymani, Suudi Arabistan'ın terörist grubun kurulması, finanse edilmesi ve desteklenmesi konusundaki katılımının altını çizerek, veliaht prens Muhammed bin Salman'ın Suriye'nin İran ile bağlarını kesmesi durumunda Başkan Beşar Esad'a IŞİD'i ortadan kaldırmasını teklif ettiğini söyledi.

General Süleymani, Suudi Arabiastan'ın bu konuda Rusya'dan arabuluculuk talep ettiğini belirterek, Bin Salman'ın Suriye elçisi ile bir görüşmeye katıldığını ve sadece Esad'ın şartlarını sorduğunu sözlerine ekledi.

Şehit Süleymani, Suriye elçisi Suudi Arabistan'dan IŞİD'le mücadelede yardım istediğinde, Bin Salman'ın övünerek, Şam'ın Tahran'la ilişkilerini kesmesi durumunda terörist grubu 24 saat içinde ortadan kaldırabileceğini söyledi.

General Süleymani'nin, Rusya'nın Suriye'deki teröriste karşı askeri müdahalesinin önemini Başkan Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova'yı ziyaret ettiğini belirtmekte fayda var. Sonunda, Rusya'nın Suriye'ye havadan müdahalesi Eylül 2015'te başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı