Gece serbest bıraktığı Filistinli kadının evini bastı

Gece serbest bıraktığı Filistinli kadının evini bastı

İşgal çetesinin askerleri, 4 günlük tutuklu takası kapsamında gece saatlerinde serbest bıraktığı Filistinli mahkum Israa Al-Jaabis'in Kudüs'teki evine baskın düzenledi.

İşgalcinin Gazze'ye yönelik saldırılarında 51. güne girildi. İşgalci rejim ile Hamas arasında yapılan insani ara anlaşması cuma günü devreye girerken, gece saatlerinde anlaşma kapsamında 2. esir grupları serbest bırakıldı.

Bir yandan Filistinli mahkumları serbest bırakmak zorunda kalan işgal güçleri bir yandan evlerine baskın düzenliyor. işgal rejimi, gece saatlerinde de 8 yıl sonra serbest bırakılan Filistinli mahkum Israa Al-Jaabis'in evine baskın düzenledi. Geniş bir ekiple eve baskın düzenleyen işgal güçleri, o sırada evin dışında bekleyen gazetecilere ve Jaabis'in yakınlarına saldırarak evden uzaklaştırmaya çalıştı.

GÖZDAĞI VE BASKI POLİTİKASI

işgal çetesi esirleri serbest bıraksa da Filistinlileri baskı altında tutmak için böyle bir politika güdüyor. Hatta Tel Aviv yönetimi, serbest kalan esirleri ve ailelerini tehdit ederek, sevinç gösterisi yapmayı yasaklamıştı.

Israa Al-Jaabis, kontrol noktasında arabasında bulunan gaz tüpünü patlatarak bir İsrailli polisi yaralamaktan 2015 yılında suçlu bulunmuş ve 11 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Patlamanın ardından yüzünde yanıklar oluşan ve birkaç parmağını kaybeden Jaabis'in resmi ise düzenlenen gösterilerde ve Filistinli mahkumların acılarını dile getirmek amacıyla sık sık kullanılıyor.

doğruhaber

Israa Jaabis kimdir?

Israa Jaabis, Kudüs'ün güneyindeki Jabal Mukaber köyünden Kudüslü bir mahkumdur ve 1986 doğumludur. Kudüs kimlik kartına sahiptir, evli ve Moatasem adında (14 yaşında) bir çocuk annesidir.

Israa Jaabis'in tek oğlu Moatasem, kocasının kendisini tekerlekli sandalyeye mahkum eden bir araba kazası geçirmesinin ardından büyükannesi ve teyzeleriyle birlikte Kudüs'te yaşıyor.

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki Beit Hanina kasabasındaki Ulusal Kolej'de eğitim görüyor, yaşlılar evinde çalışıyor, Kudüs'teki okul ve kurumlarda erkek ve kız öğrencilere yönelik düzenlenen eğlence etkinliklerine katılıyordu.

Parmakların acımasızca kesilmesi ve amputasyonu

11 Ekim 2015'te İsrail, Eriha kentinden işgal altındaki Kudüs'e dönerken, "Al-Za'im" kontrol noktası yakınında arabası bozuldu, bunun üzerine işgal güçleri araca ateş açtı ve bu da patlamaya yol açtı. Ailesinin olayın ayrıntılarına ilişkin aktardığına göre, içinde bir gaz tüpü vardı.

Bunun sonucunda vücudunun yaklaşık yüzde 60'ını etkileyen birinci dereceden üçüncü dereceye kadar yanıklar oluşan İsraa, ellerindeki tüm parmakları kaybetti, yüzünün şekli bozuldu, kulakları başına yapıştı ve hareket etme yeteneğini kaybetti. birden fazla bölgede cilt yapışması sonucu ellerini kaldırmak.

Yaralı olmasına rağmen işgal polisi ve askerleri harekete geçerek ambulansın tedavi için gelmesine izin vermedi. Saatler sonra hastaneye kaldırıldı, sanki bir "suçlu"ymuş gibi elleri bağlandı ve parmakları neredeyse tamamen kesildi.

Bu olayla ilgili İsra'nın kız kardeşi, işgalcilerin hastaneye güzel parmaklı bir kadın askeri getirdiğini, ardından esir kadın askerin İsra'ya "Parmaklarım hakkında ne düşünüyorsun?" diye sorduğunu anlattı. asker cevap verdi: "Senin parmakların yok." İsraa bunu inkar edince yatağa bağlıyken parmaklarına bakmaya çalıştı. O sırada kadın asker, "Parmaklarınızın kesilmesini hak ettiniz" dedi.

tevhidhaber