Gazze'yi Yeniden İnşa Etmek İçin 100 Milyon Dolar Gerekli

Gazze'yi Yeniden İnşa Etmek İçin 100 Milyon Dolar Gerekli

Filistinli yetkililer Pazartesi günü, sahil bölgesini yeniden inşa etme ve İsrail'in 15 yıllık ablukasını sona erdirme çağrısında bulundu.

Çağrı, İsrail'in Gazze'ye yönelik üç günlük hava saldırılarını ve misilleme amaçlı roket atışlarını sona erdirmek için Mısır'ın aracılık ettiği ateşkesin yürürlüğe girmesinden bir gün sonra geldi.

Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail saldırısında en az 45 Filistinli öldü ve 360'tan fazla kişi yaralandı.

Bayındırlık ve İskan Bakan Yardımcısı Naji Sarhan Gazze Şehri'nde düzenlediği basın toplantısında, "Son saldırı 18 konutu tahrip etti, 71 konutu oturulamaz hale getirdi ve 1.675'i kısmen hasar gördü" dedi.

Bakan, bakanlığının geçen yıl İsrail'in Gazze'ye saldırısı tarafından tahrip edilen yaklaşık 2.200 konutun yeniden inşası için taahhüt edilen fonu almadığını söyledi.

“Bu konut birimlerini yeniden inşa etmenin maliyetinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor” diye ekledi.

Ateşkesin sona ermesinin ardından Gazze yavaş yavaş normal hayata dönmeye çalışıyor (AFP/Getty Images)

Hükümet sözcüsü Salama Marouf, İsrail'in Gazze halkına karşı toplu cezalandırma politikasına son verilmesi çağrısında bulundu.

Uluslararası toplumu Gazze'ye uygulanan ablukayı kaldırmaya çağırıyoruz" dedi.

2,3 milyon kişiye ev sahipliği yapan Gazze, 2007'den beri İsrail'in felç edici ablukası altında sallanıyor ve bu da deniz kıyısındaki geçim kaynaklarını kötü etkiliyor.

Sosyal Kalkınma Bakanlığı'ndan Gazi Hamad, İsrail'in son saldırısının "Gazze'deki zaten zor olan insani durumu daha da kötüleştirdiğini" söyledi.

Tekrarlanan saldırılar, İsrail'in Gazze Şeridi'ni bitkin ve baskı altında tutma politikasını yansıtıyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı