Gazze'deki Direniş  Grupları  İsrail'e Yanıt Vermek İstiyor

Gazze'deki Direniş Grupları İsrail'e Yanıt Vermek İstiyor

"Fetih"in katılımıyla Gazze'deki direniş grupları İsrail saldırılarına yanıt vermenin yollarını tartışıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Çarşamba günü Hamas hareketi, İsrail işgalini Mescid-i Aksa'da kurban kesme planını uygulamaya karşı uyardı ve Filistin halkının "ne pahasına olursa olsun buna izin vermeyeceğini" vurguladı.

Hareketten yapılan açıklamada, "Halkımıza, hacıları ve Rabat'ı mübarek Mescid-i Aksa'da seferber etmeye ve kutsal yerleri savunmaya hazırlanmaya çağrımızı yeniliyoruz." dedi

Hamas, "tüm bölgenin alev almasına yol açabileceğini" söyleyerek sşyonistlerin kurban kesme planının tehlikesi konusunda uyardı.

Direniş grupları, yüzleşme kurallarını belirlemek için bir araya geliyor

Bu bağlamda kaynaklar Al- Mayadin'e Filistin direniş gruplarının Mescid-i Aksa ve Cenin ile ilgili işgalin atacağı her adıma karşı koyacak kuralları belirlemek için bugün bir araya geleceğini söyledi.

Filistinli direniş grupları İsrail işgalini Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaması ve "Paskalya bayramı"nda saygısızlık yapmaması konusunda uyardı.

Direniş grupları, Gazze'deki toplantılarının ardından yaptıkları basın açıklamasında, "Bu tehlikeli Yahudileştirme adımının yansımalarının tüm sorumluluğu işgal liderliğine aittir." dedi