Gazze'de  İsrail Tarafından Yıkılan Evler Yeniden Yapılmadı

Gazze'de İsrail Tarafından Yıkılan Evler Yeniden Yapılmadı

İsrail'in 2021'de Gazze'ye düzenlediği saldırıda yıkılan sadece 50 ev yeniden inşa edildi, diğerleri harabe halinde kaldı

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Filistinli Zeyad Abu Odah, geçen Mayıs'ta İsrail'in Gazze'ye düzenlediği şiddetli saldırıda İsrail hava saldırısında yıkılan dört katlı evinin Şaati mülteci kampında yavaş yavaş yeniden inşa edilmesini gülümseyerek izledi.

11 günlük bir İsrail savaşında harap olan 1.650 evden sadece 50'si restore ediliyor ve bu da, çatışma sona erdikten sekiz ay sonra yeniden inşanın yavaş temposunda Filistinliler arasında hayal kırıklığına yol açıyor.

60 yaşındaki Abu Odah, inşaat işçileri birinci katta son rötuşları yaparken, "İşler hareketlenmeye başladığında, kendimizi daha iyi hissetmeye başladık. Altı ila yedi ay içinde çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte evimize döneceğiz" dedi.

Abu Odah'ın 50 kişilik geniş ailesi, çatışmadan bu yana dört ayrı evde yaşıyor.

Gazze yetkilileri, savaşta hasar gören evleri ve altyapıyı yeniden inşa etmenin 479 milyon dolar alacağını tahmin ediyor. Katar ve Mısır , Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için 500 milyon dolar taahhüt etti.

Gazze'nin İskan Bakan Yardımcısı Naji Sarhan, şimdiye kadar sadece 100 milyon doların kullanılabilir durumda olduğunu ve Katar fonlarıyla yıkılan 1.650 evden 50'sinin yeniden inşasına başlandığını söyledi