Gazze'de  Filistin Direnişine Destek Mitingi Düzenlendi

Gazze'de Filistin Direnişine Destek Mitingi Düzenlendi

Hamas liderleri: Batı Şeria ve Kudüs'teki mücadelenin öncüleriyiz

Hamas hareketi, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahia'da Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli tutsaklar ile Batı Şeria'daki direnişe destek mitingi düzenledi.

Hamas liderlerinden Moshir al-Masri, Rus haber ajansı Sputnik'e verdiği röportajda "İsrail'in davası hala devam ediyor ve tüm coğrafi sınırlar açık ve cehennem henüz başlamadı" dedi.

Al-Masri, "Halkımıza karşı suçlar işlendiği sürece işgalcilerin kanı mubahtır ve bugün Hamas, Kudüs'te ve Batı Şeria'da direniş tahtında oturuyor ve her eylemin bir tepkisi olduğu ve direnişin kazanabileceği konusunda ısrar ediyor" dedi.

Hamas hareketinin Mescid-i Aksa ve Filistinli tutsaklar ile Batı'daki direnişe destek için düzenlediği mitinge bu hareketin binlerce destekçisi katılarak Batı Şeria ve Kudüs'teki direnişe destek sloganları attı.

Bu hareketin liderlerinden Sohail Alhandi, Sputnik'e şunları söyledi: "İşgalci rejimin Batı Şeria ve Kudüs'teki halkımıza zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz ve ellerimiz tetikte ve bir sinyal bekliyoruz. Bu yürüyüşte özgürlüğe doğru ilerleyeceğimizi bu meydan okumayı duyuruyoruz dedi

Gazze Şehri'nde, Gazze'deki Kızıl Haç ofisi önünde düzenlediği basın toplantısında göstericiler , ulusal ve İslami gruplar tutsaklar için destek vurgusu yaptı

Kaynak: TEVHİDHABER