Gazze'de Eğitim seferberliği sürüyor

Gazze'de Eğitim seferberliği sürüyor

İşgal güçlerinin Gazze’ye uyguladığı acımasız kuşatma ve saldırılara rağmen Filistin halkı, yeni eğitim projeleri geliştirerek yeni nesilleri daha eğitimli ve bilinçli olarak yetiştirmeye çalışıyor.

Bu faaliyetler kapsamında merkezi Rafah kentinde bulunan 'Kur'an-ı Kerim ve Sünnet Merkezi' iki ay içerisinde Rafah kentinden 400, bütün Gazze Şeridi'nden ise 3 bin genci hafız yetiştirmeyi hedefleyen bir Kur'an kampı oluşturdu.

7 Haziran Cumartesi tarihinde eğitim çalışmalarına başlayan kampın ilk eğitim devresinin tamamlanması vesilesiyle hocalar, hafızlar ve önde gelen din alimlerinin katıldığı bir tören düzenlendi.

Kur'an ve Sünnet Merkezi'nin başkanı Halid Ebu Nuda, gerek nitelik gerekse nicelik bakımından kampın türünün ilk örneği olduğunu belirterek, toplamda Gazze Şeridi'nde 3 bin hafız yetiştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Ebu Nuda, bu projenin başarıyla sonuçlanabilmesi için 40 hafızlık hocası ve 10 yardımcı hoca görevlendirdiklerini belirterek, asıl amaçlarının yaz aylarının en iyi ve en verimli şekilde değerlendirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Ebu Nuda, 12 yaş üzerinde gençlerin alındığını kampa kabul edilebilmek için de en az üç cüzün ezberlenmesi gerektiğini bildirdi.

FİEM