Gazze Enformasyon Bürosu: 17 bin çocuk ebeveynsiz yaşıyor

Gazze Enformasyon Bürosu: 17 bin çocuk ebeveynsiz yaşıyor

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Bürosu, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırısı sonucunda şehit, kayıp ve yaralı sayısında artış olduğunu bildiriyor.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi bugün Perşembe günü, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 166 gün süren saldırganlığının ardından şehit ve kayıp kişi sayısının 37 bin 139'a ulaştığını bildirdi. Ayrıca işgalcilerin Gazze Şeridi halkına karşı 2.627 katliam gerçekleştirdiğini de doğruladı.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, "İsrail saldırısının başlangıcından bu yana Şerit'te 17.000 çocuğun ebeveynleri olmadan yaşadığını" belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı ayrıca İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 30 bin 35'e yükseldiğini, 70 bin 457 yaralının olduğunu duyurdu.

Bakanlık, işgalcilerin son 24 saatte 9 katliam gerçekleştirdiğini, 81 kişinin şehit olduğunu, 132 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Reşit Caddesi katliamında ölü sayısı 112 şehit, 760 kişi yaralandı

Sağlık Bakanlığı, Nabulsi Kavşağı katliamıyla ilgili olarak işgalcilerin bu sabah gerçekleştirdiği El-Raşid Caddesi katliamında ölü sayısının 112 şehit ve 760 yaralıya yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık, Al-Rashid Caddesi'ndeki Nabulsi kavşağından kurtarılan 8 şehidin Al-Şifa Tıp Kompleksi'ne ulaştığını belirtti.

Bölge sakinlerinin ifadelerine göre, Nabulsi kavşağı civarında çok sayıda kurbanın kurtarılmadığına dikkat çekti.