Gantz: İran 'a Karşı  Dünya ile Birlikte Çalışacağız

Gantz: İran 'a Karşı Dünya ile Birlikte Çalışacağız

Gantz: İran 'a Karşı Dünya ile Birlikte Çalışacağız dedi

Tel Aviv - Ma'an - İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in İran ile nükleer müzakerelerinden doğabilecek herhangi bir anlaşmayı etkilemek için dünya güçleriyle birlikte çalışacağını söyledi.


Gantz gazetecilere verdiği demeçte, "Nükleer müzakerelerin beklenen veya potansiyel olarak yeniden başlamasıyla, pozisyonumuzu netleştirmek ve anlaşmanın metnini etkilemek için ABD ve diğer ülkelerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz...

Gantz, geçen hafta belirtilmeyen bölgesel ortaklarla bir hava savunma ittifakının varlığına dair ortaya koyduklarını doğrulayarak, ayrıntı belirtmeden "Operasyon alanında ek boyutlar (işbirliği) var" dedi.
İran nükleer ekibinin bir medya danışmanı bugün, Katar'ın İran ile ABD arasında dünya güçleriyle 2015 Tahran nükleer anlaşmasını canlandırma konusunda dolaylı görüşmelere ev sahipliği yapacağını söyledi.
İranlı Öğrenci Haber Ajansı'na konuşan Mohammad Marandi, "İran, dost bir ülke olduğu için Katar'ı seçti" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı bugün erken saatlerde, Avrupa Birliği'nden üst düzey bir diplomatın Tahran'ı ziyaretinin ardından anlaşmayı kurtarma amaçlı müzakerelerin yeniden başlatılması beklentileri arasında nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmanın Washington'a bağlı olduğunu doğrulamıştı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh haftalık televizyonda düzenlediği basın toplantısında, "Top şimdi Washington'un sahasında" dedi.