Gannuşi'den Yeni Karar

Gannuşi'den Yeni Karar

Tunus Meclisinde Yeni Gelişme...


Tunus'taki En- Nahda Hareketi lideri ve Meclis Başkanı Raşid el- Gannuşi'nin, darbe nedeniyle kapanan meclis toplantılarını çevrim içi düzenleyeceği belirtildi. Tunus medyasında çıkan haberlere göre Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in meclisin yetkilerini dondurma kararının ardından meclis binasına girilmesine izin verilmemesi üzerine yeni bir karar aldı. Haberde, Gannuşi'nin beklemekte olduğu meclis binasının önünde kendi aracı içinde çevrim içi olarak meclis toplantıları düzenleyeceği ifade edildi.
Gannuşi'nin kararına benzer bir açıklama da Tunus Onur Koalisyonu'ndan geldi.
Koalisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, meclisin çevrim için olarak bir araya geleceği ve darbeyi kınayan bir açıklama yayınlayacağı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tunus Cumhuriyet Partisi, "Cumhurbaşkanının kararları, anayasaya karşı, düpedüz bir darbe ve mutlak bireysel yönetime ve yalan yere yemine dönüş niteliğindedir ve cumhurbaşkanını bu kararları derhal geri almaya çağırıyoruz" açıklaması yaptı.
Tunus Sol İşçi Partisi de "Cumhurbaşkanı Kays’ın kararları anayasaya aykırı, anti-demokratik ve darbenin yolunu açıyor" açıklamasıyla darbeyi kabul edilemez olarak niteledi.

İslami Analiz