Furkan Vakfı Üyelerine İnsanlık Dışı Muamele!

Furkan Vakfı Üyelerine İnsanlık Dışı Muamele!

Hangi vicdan sessiz kalabilir? Adana'da polisten Furkan Vakfı üyelerine insanlık dışı muamele!

Furkan Vakfı’nın tutuklu 8 üyesi için basın açıklaması yapmak isteyen Furkan Vakfı mensuplarına polis çok sert şekilde saldırıda bulundu.

Furkan Vakfı üyeleri, bugün Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Cevat Yurdakul Caddesi’nde Furkan Vakfı’nın tutuklu 8 üyesi için basın açıklaması yapmak istedi. Alparslan Kuytul’un da olduğu kalabalığa polis çok sert şekilde müdahalede bulundu.

Furkan Vakfı tarafından paylaşılan görüntüler kan dondurdu. Adana Emniyeti kadınların da aralarında olduğu çok sayıda kişiye cop, biber gazi ve plastik mermilerle müdahale etti. Müdahale sonucu çok sayıda kadın-erkek çeşitli yerlerinden yaralandı, hastanelere kaldırıldı.

Furkan Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Adana Valiliğinin İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yayınladığı Basın Bülteni’ndeki güzergâhlara göre yürüyüş rotası belirlenmiş olmasına rağmen Adana Emniyeti kadın-erkek, bebek-çocuk, yaşlı-genç demeden önüne çıkan herkesi vahşice saldırarak yaraladı.” denildi.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul da Twitter hesabından polisin müdahalesine tepki göstererek, “Soylu görevden alınsın.” dedi.

Kuytul, Twitter hesabı üzerinden sekiz üyelerinin tutukluluğunu protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması yapmayı planladıklarını, ancak valiliğin başvurularını işleme almadığını belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İçişleri Bakanı Soylu ise, yaptığı açıklamada gösterinin yasa dışı olduğunu iddia ederek ‘Tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün, tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce, gerekli soruşturma başlatılmıştır." dedi.