Fuat Avni'den Erdoğan İddiası

Fuat Avni'den Erdoğan İddiası

Twitter'daki Fuat Avni adlı hesaptan yapılan paylaşıma göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar hedefi 2.95 ve 3.5. Fuat Avni, Erdoğan'ın bu sayede yurtdışındaki servetini büyütmeyi hedeflediğini ileri sürdü.

li Babacan'ın istifa ettiği sanılan 25 Şubat'taki toplantının gündeminin Bank Asya olduğunu ileri süren Fuat Avni, Davutoğlu'nun Babacan, Mutalip Ünal, Vahdettin Ertaş ve Şakir Ercan Gül'ün katıldığı toplantıda "ABD'li yatırımcıların Bank Asya sorularını, BDDK ve TMSF'nin yaptıklarını nasıl açıklayacağım makul bir izah getirin" dediğini iddia etti.

Fuat Avni'nin konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

Davutoğlu, toplantı sonunda 'Artık benden habersiz Saray'dan talimat almayın' dedi. Oysa görüşme detayları Saray'a ulaştırıldı.

Davutoğlu 'Yaptığınız hukuksuzluklar yurt dışında bana fatura ediliyor. Bu hukuksuzlukları izah edemiyorum' dedi.

Babacan ve Başçı, Davutoğlu'na 18 Şubat'ta istifalarını verdiler. Davutoğlu 'Yabancı yatırımcılara sizinle beraber söz verdik' dedi.

Davutoğlu ve Babacan uluslararası derecelendirme kuruluşlarının raporlarının kötü geleceğini ve büyük bir krizin kapıda olduğunu biliyor

Babacan ve Davutoğlu Londra/Davos'ta uluslararası yatırımcılara 'Yatırımlarınızı ülkemizde değerlendirmeye devam edebilirsiniz' dediler.

Babacan ve Davutoğlu yatırımcılara, 'Siz Erdoğan'ın açıklamalarını dikkate almayın, teminatınız biziz' dediler.

Davutoğlu'nun yatırımcılarla görüşmesine çok kızan Yezid, bu cümleleri de duyunca Babacan ve Başçı'yı 'Vatan haini' ilan etti.

Dolar krizine gelince, Yezid'in ekonomi danışmanlarının dolar hedefleri; seçim öncesi 2,95 ve sene sonu 3,5

Yezid, faiz indirimi baskısıyla doları yükselterek bir çok kirli planı devreye sokmaya çalışıyor.

Öncelikle, doları yükselterek yurt dışındaki milyarlarca dolarlık servetine servet katıyor. Bu hedef adım adım işliyor.

Kriz döneminde dışarıdan gelen paranın sorgulanmayacağını bilen Yezid'in ikinci hedefi uluslararası dolaşımdaki servetini yurtçine sokmak

-Kaynak SOL