Fransa'da Halk Emeklilik Yaşını Protesto Etmek İçin   Greve Gitti

Fransa'da Halk Emeklilik Yaşını Protesto Etmek İçin Greve Gitti

Fransa bugün en şiddetli grevlere tanık oluyor

Fransa'da Emmanuel Macron hükümeti tarafından emeklilik yaşının yükseltilmesinin ardından bu ülkenin vatandaşları bugün (Salı) sokak eylemlerine başlarken, aynı zamanda ulaştırma işçileri ve rafineri işçileri de bu planı protesto etmek için greve gitti.

Guardian gazetesinin haberine göre, bu yılın başından bu yana altıncı kez Fransa'da çeşitli sendikalar ülke çapında sokaklarda grev ve miting çağrısında bulundu.

Demiryolları sendikaları uzun süreli grev çağrısında bulunurken, bu sefer ülkenin ulaşım durumunun ve uluslararası güzergahların daha geniş aksamalarla karşı karşıya kalması bekleniyor.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clement Boon, France 3 ile yaptığı röportajda şunları söyledi: Protestoların başlangıcından bu yana, bu grev turu yolcular için en zor günlerden biri.

Bazı öğrenciler bu sabahtan itibaren kolejlerin yolunu kapatmaya başlarken, bu durum ve ilkokullardaki öğretmenlerin bir günlük greviyle birlikte okulların da tatil edilmesi bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti, bu ülke insanının iki yıl daha çalışması gerektiğini söylüyor ve geçtiğimiz günlerde emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkardığını açıklamıştı. Hükümet, yasanın 2030 yılına kadar yılda 17 milyar avrodan (18 milyar dolar) fazla tasarruf sağlayacağını iddia ediyor.

Kaynak: TEVHİDHABER