Fistinli Gruplar Cezayir'de  Bir Araya Geliyor

Fistinli Gruplar Cezayir'de Bir Araya Geliyor

Filistinli grupların uzlaşma için Cezayir'deki toplantısı sürüyor

TERCÜMEHABER- TEVHİDHABER

El Fetih ve Hamas adlı iki hareket, ekim ayında varılan anlaşmayı tamamlamak için Cezayir'deki Filistinli grupların da katılımıyla yeni bir toplantı yapma çabalarını açıkladı.

Fetih hareketinin sözcüsü Hossein Hamail, Anadolu haber ajansına şunları söyledi: "Ekim anlaşmasını tamamlamak için Cezayir'de Filistinli grupların bir araya gelmesi için çalışmalar sürüyor."

Hamail, El Fetih hareketinin Cezayir bildirisinde imzalanan tüm maddelere bağlılığını da vurguladı.

Ayrıca Hamas hareketinin siyasi büro üyesi Khalil al-Hayeh, Gazze'de düzenlediği bir konferansta şunları vurguladı: Cezayir, beyanatının hayata geçirilmesi yönünde adım atmak için bu ayın ilk yarısında toplantı talep etti.

Bu Hamas yetkilisi şunu vurguladı: Ulusal durumumuz, seçimler veya iç anlaşma yoluyla yeniden yapılanma ve kalkınma durumunda kurtuluş örgütündeki yaklaşımımızı içeren ve dolayısıyla herkesi temsil eden kapsayıcı bir Filistin liderliğini gerektiriyor.

Al-Hiya, geri dönüş, kurtuluş ve liderlik planını gerçekleştirebilecek bir Filistin yaklaşımının gerekliliğine de vurgu yaparak, şunları söyledi: "Bütün Filistinli gruplar vatanda ortaktır ve bu tek bir gruba mahsus değildir.

13 Ekim'de Filistinli gruplar, uzlaşma ve yıllarca süren çatışmaların sona ermesi konulu Cezayir toplantısının nihai bildirisini imzaladılar.

2007 yazından bu yana Filistin, Hamas hareketinin Gazze Şeridi'ni kontrol etmesi ve aynı zamanda Batı Şeria'nın oluşturduğu hükümetin yönetiminde olması gibi siyasi ve coğrafi bölünme sorunuyla karşı karşıya.