Filistinli Tutsaklar Diri Diri mi Gömüldü? Dehşet iddia!

Filistinli Tutsaklar Diri Diri mi Gömüldü? Dehşet iddia!

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), siyonist rejim çetelerinin Kemal Advan Hastanesi'nin önünde yaralı Filistinli sivilleri diri diri gömdüğü İddia edildi.

Cenevre merkezli Euro-Med'in internet sitesinden yapılan açıklamada, gözlemevi için sahada çalışan medya ve sağlık ekiplerinin siyonist rejim çetelerinin hastanedeki eylemlerine ilişkin ifadelerinin alındığı belirtildi.

Açıklamada, görgü tanıklarının, siyonist rejim sözde askerlerinin hastaneden çekilmeden önce Filistinli sivilleri hastanenin avlusuna canlı gömdüğüne ve cesetlerden bazılarının kumların arasında görülebildiğine şahit oldukları ifade edildi.

İşgalci rejim ordusuna ait buldozerlerin hastanenin güney bölümünü tamamen yıktığı anlatılan açıklamada, ordunun hastaneyi kuşattığı ve siyonist keskin nişancıların çevredeki binalardan geçen herkese ateş ettiği belirtildi.

Açıklamada, siyonist rejim çetelerinin hastanenin ecza deposunu yaktığı, elektrik jeneratörünü ve oksijen istasyonunu tahrip ettiği, hastanenin avlusunda büyük bir çukur oluşturduğu ve siyonist rejim saldırıları nedeniyle avluya gömülmüş yaklaşık 26 cesedi çıkardığı kaydedildi.

Siyonist işgalci rejimin saldırıların başlamasından bu yana sağlık tesislerini kasıtlı ve sistematik olarak hedef aldığına işaret edilen açıklamada, özellikle Kemal Advan Hastanesi'nin önünde yaralı Filistinli sivillerin diri diri gömüldüğüne ilişkin iddialar konusunda bağımsız uluslararası soruşturma açılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, görgü tanıklarının yakın zamanda hastanede yaşlı bir adamın açlıktan, başka bir kişinin ise siyonist rejim ordusuna ait köpeğin üzerine salınması sonucu öldüğünü doğruladıkları aktarılarak, siyonist rejim çetelerinin Kemal Advan Hastanesi'nde gerçekleştirdiği "vahşetin", uluslararası insancıl hukuk kuralları uyarınca savaş suçu teşkil eden sağlık tesislerine, ekiplere ve ambulanslara yönelik saldırıların parçası olduğuna işaret edildi.

Siyonist rejimin şu ana kadar Gazze'deki hastanelerin sağlık hizmetleri dışında başka bir amaçla kullanıldığına dair somut delil sunmadığı vurgulanan açıklamada, Gazze'deki hastaneleri kışlaya dönüştürmesinden ve hastanelere tamamen abluka uygulamasından endişe duyulduğu bildirildi.