Filistinli Kadın Mahkumların Sayısı Açıklandı

Filistinli Kadın Mahkumların Sayısı Açıklandı

İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın mahkumların sayısı 34'e yükseldi

Filistin Tutsaklar Çalışma Merkezi'nin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, İsrail işgal güçleri Filistinli kadın genç Samah Awad'ı (24) röportaj için çağrıldıktan sonra gözaltına aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Qalqilia kentinden Awad'ın tutuklanması, İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın mahkumların sayısını 34'e çıkardı.

Filistin Mahkumları Çalışma Merkezi'ne göre, Filistinli kadın mahkumlar İsrail hapishanelerinde çeşitli bahanelerle sert muamele görüyor.

1967'den bu yana, İsrail işgali 17.000'den fazla Filistinli kadın tutukluyu gözaltına aldı ve bunların 34'ü hala hapiste - çoğu Damon Hapishanesinde zorlu koşullar altında.

Filistin Tutsaklar Çalışma Merkezi müdürü, eski mahkum Riyad Al-Ashqar, 16 yaşındaki Nofooth Hammad da dahil olmak üzere sekiz kadın mahkumun on yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldığını doğruladı.

Al-Ashqar ayrıca, aralarında Israa Al-Jaabis, Azhar Assaf ve Rajaa Karsou'nun da bulunduğu yedi kadın mahkumun tıbbi sorunlardan muzdarip olduğunu belirtti.

Buna ek olarak, iki genç kadın mahkum – Raghad Al-Fanni ve Rawda Abu Ajamiyeh – kötü şöhretli idari gözaltında tutuluyor.

2015 yılından beri cezaevinde bulunan Maysoon Al-Jabali, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Al-Ashqar, Gush Etzion'un yasadışı yerleşim yeri yakınlarındaki Al-Jalama Kontrol Noktasında gözaltına alınan Filistinli kadın tutsak Fatema Shahin'in omzundan ve bacağından yaralandığını bildirdi.

Shahin, aldığı yaralara rağmen suçlu mahkumlarla birlikte hapsedildi. Mahkum arkadaşlarının protestosunun ardından, diğer kadın mahkumlarla birlikte kalması için Ramleh Hapishanesinin kliniğine, ardından Damon Hapishanesine taşındı.

Al-Ashqar, İsrail'i kadın mahkumlara psikolojik olarak işkence yapmakla suçladı ve onları serbest bırakması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak:TEVHİDHABER