Filistinli Esirler Açlık Grevine Gidiyor

Filistinli Esirler Açlık Grevine Gidiyor

İsrail hapsihanelerindeki idari tutuklu Filistinliler açlık grevine gidiyor

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti’nin bugün (24 Eylül Cumartesi) konuyla ilgili yayımladığı bildiride, açlık grevi adımının idari hapis cezalarının dikkat çekici bir şekilde yoğunlaşması üzerine geldiği ve Filistinli tutsakların bu keyfi uygulamayı durdurmak veya en azından kurallara bağlanmasını sağlamak için mücadele edecekleri belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, idari hapisle İsrail hapishanelerinde tutulan yaklaşık 500 mahkum, ocak ayı başlarında İsrail mahkemelerini ve yargıyla ilgili tüm uygulamaları boykot etmeye başlamıştı.

Siyonist İsrail hapishanelerinde 32’si kadın ve 175’i çocuk toplam 4650 esir bulunuyor. Filistinli tutuklulardan 730’u idari hapis cezası uygulamasıyla alıkonuluyor.

İşgalci İsrail güçleri, idari hapis cezası uygulamasıyla Filistinli mahkumları haklarında herhangi bir iddianame hazırlanmadan ve yargılanmadan aylarca İsrail hapishanelerinde tutuyor.

Dünyada sadece İsrail tarafından uygulanan idari hapis uygulamasıyla İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli mahkuma ve avukatına tutuklu hakkında hazırlanan gizli dosyanın içeriği hakkında hiçbir bilgi verilmiyor ve cezalar defalarca uzatılabiliyor.(Ajanslar)