FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN SARAÇHANE'DE BULUŞULUYOR

FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN SARAÇHANE'DE BULUŞULUYOR

7 MİLYON FİLİSTİNLİNİN GERİ DÖNÜŞÜNE DESTEK İÇİN SARAÇHANE PARKI'NDA BULUŞUYORUZ!

Filistin topraklarını işgal eden İsrail Devleti'nin kuruluşunu temsil eden ve  Nekbe (Büyük Felaket) ismiyle anılan 15 Mayıs tarihinde, 66 yıl önce yurtlarından sürülen ve o tarihten beri İsrail'in sistematik zulmüne maruz kalan Filistinli kardeşlerimiz için, MAZLUMDER İstanbul'un da içinde olduğu Filistin'e Geri Dönüş Platformu olarak Saraçhane Parkı'nda buluşuyoruz.

 

15 Mayıs'ı Felaket günü etkinlikleriyle anan Filistinliler, bu güne dair duyarlılığı arttırmak adına son yıllarda tüm dünya Müslümanlarına çağrıda bulunuyorlar. Son 2 yıldır karamsar bir çağrışım uyandırdığı için bu günü "Nekbe" adı yerine, daha umut dolu bir isim ile gündeme taşıyorlar: "Filistin'e Dönüş".

 

Filistinli grupların başını çektiği ve farklı Filistin dostlarının da omuz verdiği Uluslararası "Filistin'e Dönüş" Hareketi adı altında birçok STK'nın bir araya gelmesiyle kurulan Filistin'e Geri Dönüş Platformu olarak İşgal edilmiş Filistin topraklarına dönüşün pek yakın olduğunu haykırmak için duyarlı herkesi Saraçhane Parkı'na bekliyoruz.

 

MAZLUMDER İstanbul Şubesi

 

 

Tarih: 15 Mayıs Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Saraçhane Parkı - Fatih