Filistin'den Şehid Haberi

Filistin'den Şehid Haberi

İşgalcilerin Eriha'daki Akabat Cabir kampına düzenlediği saldırılarda bir şehit ve çok sayıda yaralı var.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bu sabah Akabat Cabir kampında İsrail kurşunlarının isabet ettiği ağır yaralar sonucu 20 yaşındaki Ahmed İbrahim Oweidat'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yerel kaynaklar ayrıca, Eriha'nın güneyindeki Akabat Cebr kampına düzenlenen baskınlara müdahale sırasında 3 Filistinlinin işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralandığını ve iki kişinin de tutuklandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Filistinli bir gencin yaralanmasının hala kritik olduğunu ve yoğun bakım ünitesinde olduğunu belirtti.

Bugün Salı, İsrail işgal güçleri işgal altındaki Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampının güneyindeki Kabatiya kasabasını bastı.

Sosyal medyada aktivistler, Cenin'in güneyindeki Masila kasabasında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çıkan çatışmalarda İsrail kurşunlarıyla iki kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgalci güçlerin 9 Nisan'da Cenin kampına baskın düzenlediği ve kampın eteklerinde çıkan çatışmalar sonucunda Filistinliler arasında yaralanmalar meydana geldi . Tel Aviv operasyonunun faili ve ailelerin evlerini terk etmelerini istedi.