Filistin'den Şehid Haberi

Filistin'den Şehid Haberi

Siyonist askerler, Batı Şeria'nın merkezindeki "Akabe Cebr" kampına saldırarak Filistinli bir genci öldürdü ve altı kişiyi de yaraladı.

Fars Haber Ajansı International Group'un haberine göre, Filistin Sağlık Bakanlığı bugün (Pazartesi) 17 yaşındaki Filistinli genç Cibril Muhammed Al-Dada'nın Akabe Cebr kampında Siyonist askerlerle çıkan çatışmada yaralanarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Eriha'nın güneyinde (Batı Şeria'nın merkezi) şehit oldu.

Çok sayıda Siyonist asker aniden Uqbah Jabr kampına girdi ve bu kamptaki birkaç evi kuşattı. Bu eylemin ardından Filistinli gençler Siyonist rejim güçleriyle çatıştı ve Cibril Muhammed el-Da'ah'a kurşun isabet etti. Siyonist askerler ayrıca üçü kritik durumda olan altı Filistinliyi daha yaraladı.

Kurtarma ekipleri yaralıları hemen hastaneye kaldırdı ve saatler sonra Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada El Dada'nın İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

Jericho'daki POW Merkezinin yöneticisi Eid Brahmeh, Filistin Haber Ajansı'na (Wafa) işgalci güçlerin El Fetih hareketinin sekreteri Ahmad Cihad Abul Asal ve Ahmed Jaber Wahdan'ı Uqba Jabr kampına girdikten sonra tutukladığını söyledi.

Siyonist rejim üst üste 10. gündür Eriha'nın giriş çıkışlarını çeşitli yönlerden kapatarak sivil araçların şehre doğrudan girişine izin vermiyor. Arabalar, kontrol noktalarında incelendikten sonra Jericho'ya giriyor.

Kaynak: TEVHİDHABER