Filistin'de barışın anahtarı

Filistin'de barışın anahtarı

Hükümet’in Mısır’ın çabalarını desteklediğini söyleyen Nunu: “İşgalin ve Ambargonun Sona Ermesi Barışın Anahtarıdır” dedi.

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin'in meşru hükümeti, işgalin sona ermesinin ve ambargonun kaldırılmasının bölgede Filistin halkına haklarını geri iade edecek adil bir barışın ve istikrarın sağlanmasının anahtarı olduğunu söyledi.

Filistin Hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu, dün (9 Mayıs Cumartesi) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan yazılı basın açıklamasında, "Filistin Hükümeti, Mısır'ın birçok alanda yürüttüğü çalışmaları; özellikle de Filistinli gruplar arasındaki diyalog, ateşkes ve bölgede istikrarın sağlanması konusundaki çabalarını yakından takip ediyor" dedi.

Tahir En-Nunu, İsmail Heniyye başkanlığındaki hükümetin bu çabaları takdir ettiğini ifade etti.

Filistinli direniş gruplarının ateşkes kararı almaları halinde hükümetin ulusal uzlaşıya uyacağını açıklayan Nunu, Mısır Hükümeti'nin Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğe son vermek ve Filistinli gruplar arasında ulusal uzlaşıyı sağlamak için gösterdiği çabaları desteklediklerini yineledi.

Hamas Hareketi sözcüsü Fevzi Burhum da dün yaptığı açıklamada işgal devletinin ateşkes konusunda Mısır'ın çabalarının başarıya ulaşması için hiçbir şey yapmadığını ve tersine bu çabaları kendi azgın emellerine alet ettiğini söyledi.

Burhum, açıklamasının devamında, "Olup bitene gösterilmesi gereken en basit tavır, bir daha kapanmamak üzere Rafah'ı açarak Gazze kuşatmasının kaldırıldığını bütün dünyaya ilan etmektir" dedi.

FİEM