Filistin Yönetimi Hamas'a Huzur Vermiyor

Filistin Yönetimi Hamas'a Huzur Vermiyor

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yapılan basın toplantısında Filistin’in genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi/Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, resmi ziyaret kapsamında gittiği Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yerel basın kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya geldi.

İsmail Haniye, işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılardan önce Filistin devlet işlerini rayına oturtmak ve önemli organlarını işlevsel hale getirmek amacıyla farklı düzeylerde birçok toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu süreçte seçimlerin yapılması, tarihlerinin belirlenmesi ve mekanizmaların geliştirilmesi gibi konularda mutabık kaldık. Ancak şu ya da bu nedenle Başkan Mahmud Abbas seçimleri erteleme kararı aldı.” Diyerek Filistin Yönetimi’nin çıkardığı zorlukları işaret etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Abbas’ın, Kudüs'teki halkın seçimlere katılımını güvence altına alana kadar seçimleri erteleme kararına değinen Haniye, bu kararın, Filistin davasının önünü tıkamaya yönelik iç engellemelerin boyutlarını gözler önüne serdiğine de değindi.

Haniye, işgal rejim İsrail’in son haftalardaki hareketlerine değinerek, Siyonist rejimin yeni dayatmalar yapacağını açıkladı.

Haniye, Hamas'ın direniş planı ve ulusal siyasi katılım temelinde milli birliğin sağlanması için çabalarını ve adımlarını sürdüreceğini ifade etti.

El-Meyadin haber ağının bildirdiğine göre; Haniye, Filistin'in tamamen özgürleşene kadar hareketin milli yolda ilerlemeye devam edeceğini söyleyerek, Filistin direnişinin teçhizat ve silahlarını her şekilde yükseltme hakkına sahip olduğunu belirtti.

İsmail Haniye, Filistin direnişinin bir sonraki savaşa hazırlanması gerektiğini belirterek şöyle dedi: "Filistin halkına, İslam ve Arap milletlerinin özgür insanlarına bu direnişe güvenmelerini söylüyorum."

Siyonist rejimi tanınmadıklarını yineleyen Haniye, Filistin halkının direnişini ve mücadelesini desteklemek için herkesin bir bütünün parçası olarak çalışması gerektiğini ifade etti.(İsrail Post)