Filistin Direniş Heyetleri Toplantı Halinde

Filistin Direniş Heyetleri Toplantı Halinde

Filistin direniş heyetleri birliği görüşmek üzere Kahire'de toplandı

Filistin İslami Cihad'ın üst düzey lideri Khader Habib, hareketinin siyasi büro üyeleri ile Hamas'tan meslektaşları arasında hafta sonu Kahire'de yapılan toplantının, Al-Resala adlı iki grup için bir öncelik olarak birliği güçlendirmeyi amaçladığını söyledi. .. Habib'e göre görüşme Mısır hükümetinin daveti üzerine yapıldı.

Heyetlere Hamas adına İsmail Haniyeh ve İslami Cihad adına Ziyad Al-Nakhalah başkanlık etti. Cumartesi günü Mısır'ın başkentine vardılar; hepsi işgal altındaki Filistin topraklarının dışında bulunuyor.

Habib , Al-Resala'ya heyetlerin İsrail'in topraklarını işgal etmesi karşısında tek seçenek olarak direnişi vurguladıklarını söyledi. Filistin halkının hakları iade edilene kadar işgale karşı mücadelenin devam edeceği konusunda anlaştılar. İslami Cihad lideri, bu tür toplantıların, ulusal kaygıları tartışmak ve Filistinli gruplar arasındaki birliği güçlendirmek amacıyla iki Filistin hareketi arasındaki sürekli iletişimi gösterdiğine dikkat çekti.

Ayrı bir açıklamada Hamas, iki tarafın İsrail'in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'daki saldırıları ve Filistinli mahkumların İsrail makamları tarafından maruz kaldığı ihlaller ışığında çeşitli ulusal meseleleri ele aldığını söyledi. Mısır'ın Filistin halkını ve davasını desteklemedeki rolünün önemi kadar, ikili stratejik ilişkilerini güçlendirmenin yolları ve direnişe hizmet etmek için nasıl geliştirileceği ve Filistin halkını ilgilendiren çeşitli konular da gündemdeydi.

İlgili bir hareketle, üç Filistinli heyet geçen Perşembe günü Gazze Şeridi'nden Kahire'ye gitti. Kıyı yerleşim bölgesinde Hamas, İslami Cihat ve Hamas yönetimindeki hükümeti temsil ettiler.

Kaynak:TEVHİDHABER