FETÖ Üyesi Cevheri Güven İçin Harekete Geçildi

FETÖ Üyesi Cevheri Güven İçin Harekete Geçildi

Adalet Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi firari Cevheri Güven'in Almanya'dan iadesini istedi.

FETÖ üyeliğinden hakkında dava bulunan Güven'in, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinin hazırladığı talepname doğrultusunda Almanya'dan iadesi talep edildi.

İade dosyası Adalet Bakanlığı tarafından, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Almanya'ya gönderildi.

yeliğinden hakkında dava bulunan firari Cevheri Güven'in, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hazırladığı talepname doğrultusunda Almanya'dan iadesi istendi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin aldığı bilgiye göre; iade dosyası Adalet Bakanlığı tarafından, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Almanya'ya gönderildi.

CEVHERİ GÜVEN KİMDİR?

1977 yılında Erzurum'da doğan Cevheri Güven, FETÖ firarisi eski gazeteci. Güven, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü mezunu. 15 Temmuz darbe girişimi sonuncu olmak üzere toplamda 3 kez kapatılan Nokta dergisinde genel yayın yönetmenliği yapmış olan Cevheri Güven, 3 Kasım 2015'te "halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik etmek" suçlamasıyla tutuklanmış, 29 Aralık 2015'te ise adli kontrol şartı ile tahliye edilmiş ve yurt dışı çıkış yasağı konmuştur.

2017 yılında Murat Çapan ile birlikte Nokta dergisi yöneticisi olarak ''Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme'' suçundan 22,5 yıl hapis cezası almıştır.

Bu olaydan sonra Murat Çapan Yunanistan'a kaçmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalanmış ve tutuklanmıştır. Cevheri Güven ise kaçak yollarla ailesi ile birlikte Türkiye'yi terk etmiş ve Almanya'ya yerleşmiştir.