Fetih Hareketinde İsyan  Çıktı

Fetih Hareketinde İsyan Çıktı

İsrail gazetesi Fetih hareketi Abbas'ı istemiyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

"İsrail Hayom" gazetesi, son günlerde "Fetih" hareketinin üyeleri arasında Filistin Devlet Başkanı "Mahmud Abbas"a karşı bir hayal kırıklığı ve öfke hali olduğunu söyledi.

Öfke durumunun "bir hükümdarın uyguladığı politika ve otoriteye karşı bir isyan" olduğunu vurguladı ve "Ebu Mazen"in yakın arkadaşı "Hüseyin eş-Şeyh i kendine yakın bir konuma atanmasından sonra eleştirilerin doruk noktasına ulaştığını vurguladı.

Gazete, "Hamas" hareketinin kazandığı Birzeit Üniversitesi Öğrenci Meclisi seçimlerinde "Fetih"in aldığı büyük yenilginin, bölgedeki bölge liderleri arasında karşılıklı suçlamalara ve bir dizi istifaya yol açtığına dikkat çekti.

İsrail Hayom'a göre, "Fetih hareketinin muhalif isimleri", Abbas'ın hatalarının bedelini ödediklerini ve İsrail ile devam eden güvenlik koordinasyonunu Filistin arenasında hareketi siyasi olarak zayıflatan bir kölelik ve işe yaramaz bir politika olarak gördüklerin savunuyorlar.

Gazete, Fetih liderlerinin, kötü yönetimi nedeniyle mevcut Başbakan "Mohamed Shtayyeh"in değiştirilmesi için çağrıda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Gazete, Mescid-i Aksa'daki olayların ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'yı basmasının Abbas üzerindeki iç baskıyı daha da artırdığına dikkat çekerek, hareketin bazı liderlerinin işgal altındaki Kudüs'teki kışkırtıcı “Bayrak Yürüyüşü”nün ardından düzenlenen bir organizasyon toplantısında şunları söylediğini kaydetti. Filistin liderliği olduğumuzu kanıtlamak için tarihi bir adım atılmalı” dedi ve bu liderlerin İsrail ile güvenlik koordinasyonuna son verilmesi çağrısında bulunduklarına dikkat çekti.