"Fethullah Gülen Özür Dilesin"

"Fethullah Gülen Özür Dilesin"

Yıldırım, "Fetullah Gülen, Mavi Marmara saldırısında yaralanan ve 4 yıl komada kalan Uğur Süleyman Söylemez'in şehid olması hakkında taziye yayımlamadı.

“Şimdi bu paralel yapı kısmen bertaraf edildi. Şimdi bakacağız ki başka bir derinlik var mı bu işin içerisinde. Biz taziye yayınlayan herkesin kendisinin kazanacağına inanıyoruz. Ama bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Aslında biz bir özür bekliyoruz. Çünkü o zaman röportajda denildi ki ‘Buna Birleşmiş Milletler karar versin’. Yani Fetullah Gülen bey Birleşmiş Milletler’e havale etti işi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu karar verdi ve yüzde yüz İsrail’i haksız gördü. Biz daha haklı olduğumuzu kime teyit ettireceğiz Allah aşkına. Allah katında haklı olduğumuzu biliyoruz; çünkü yetimlerin yanındaydık. Tarih nezdinde, toplum nezdinde, uluslararası mekanizmalarda da haklıyız. Umarım şehitlerin yakınlarının üzüntüsünü bu şekilde giderirler. Allah hepimize akıl fikir versin.” 

Duruşma; 9 Aralık 2014 tarihinde saat 10.00’a ertelendi.

GÜLEN, TAZİYEDE BULUNSUN

Avukatlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri; Fetullah Gülen’in Mavi Marmara’nın son şehidi olan Uğur Süleyman Söylemez hakkında taziye yayımlamamasına tepki gösterdiler.

Gazetemize açıklamada bulunan Avukat Cüneyt Toraman, Birleşmiş Milletler’in (BM) de Mavi Marmara saldırısında rapor hazırlayarak İsrail’i suçlu ilan ettiğini, Fetullah Gülen’in de taziyede bulunması gerektiğini söyledi.

MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ekinci tarafından hazırlanan 109 sayfalık iddianameye göre; 4 İsrailli komutan, ‘kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli kasten yaralama, kasten yaralama, nitelikli yağma, deniz veya demiryolu ulaşım araçlarını kaçırma ve alıkoyma, nitelikli mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve eziyet suçlarını azmettirmek’ suçlarından yargılanıyor. Sanıklar hakkında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi dışında, toplam 8 bin 578 ile 18 bin 32’şer yıl arasında hapis cezası istenmişti. BM İnsan Hakları Konseyi de hazırladığı raporda; İsrail’in kanlı eylemiyle kasten adam öldürme suçunu işlediğini teyit etmişti.

MEHMET ÖZMEN / YENİ AKİT