FEMEN Türkiye’ye suç duyurusu

FEMEN Türkiye’ye suç duyurusu

Dini kitaplarla çırılçıplak çekilmiş fotoğraflarını paylaşan FEMEN Türkiye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

FEMEN’in Türkiye şubesinin başı Twitter’da paylaşılan bir fotoğraf yüzünden davalık oldu.

Avukat Atanur Demir, Twitter’da 30 Ekim 2013 günü “İncil, Kuran ve Tevrat aynı ...tur. Din sömürüsüne karşıyız” diyerek dini kitaplarla çırılçıplak çekilmiş fotoğraflarını paylaşan FEMEN Türkiye hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

"TWITTER’I KAPATILSIN"

Demir, dilekçesinde söz konusu twit’in halkın büyük kesimini alenen aşağılamaya yönelik olduğunu ve düşünce özgürlüğünün nefret söylemine bir siper olarak kullanılmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Demir, eylem nedeniyle kullanıcının Twitter ve gmail hesaplarına erişimin engellenmesini ve “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan ceza verilmesini talep etti.