FBI Trump'ın Evini Bastı

FBI Trump'ın Evini Bastı

Baskının Trump'ın Beyaz Saray'dan gizli belge çıkardığı iddiaları nedeniyle yapıldığı belirtiliyor

Eski ABD başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Florida'daki Mar-a-Lago Club'da bulunan evini bastığını duyurdu.

Trump, yaptığı açıklamada FBI ajanlarının evine geleceğinin daha önce söylenmediğini belirtirken, ABD adalet sisteminin kendisine karşı "bir silah gibi kullanıldığını" söyledi ve "Daha önce hiçbir ABD başkanına böyle bir şey olmadı" dedi.

Trump, evi basan ajanların zorla kasasını da açtığını bildirdi. Eski ABD lideri baskınla ilgili olarak, "Bu, çaresizce 2024'te aday olmamamı isteyen radikal solcu Demokratlar tarafından yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

FBI yetkililerinin Trump'ın başkanlığı bittikten sonra özel Beyaz Saray belgelerini evine götürdüğü iddiası nedeniyle gerçekleştiği belirtiliyor. ABD merkezli Associated Press'e göre yapılan baskında yetkililer 15 kutuda gizli belgeler buldu.

Eski ABD başkanının oğlu Eric Trump da Fox News'a verdiği söyleşide, "30 FBI ajanı Mar-a-Lago'ya çöktü ve hiçbir uyarı yapmadan kapıdan geçtiler. Ofisi aradılar, dolapları aradılar, kasaya girdiler" dedi.

Washington Post'a konuşan bir kaynak, ajanların Trump'ın özel dosyaları Ulusal Arşiv'e göndermek yerine evine götürdüğü iddiasıyla ilgili soruşturmada mahkemeden arama izni çıkardığını belirtti.

Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili detay sunmaktan kaçınıyor. Basının taleplerine rağmen yetkililer Beyaz Saray'a önceden bilgili verilip verilmediğini, Adalet Bakanı Merrick Garland'ın mahkeme emrini onaylayıp onaylamadığını veya konudan haberdar olup olmadığını söylemiyor.

Beyaz Saray yetkilisi: Haberimiz yoktu

CBS News'a konuşan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, "Durumdan önceden haberimiz yoktu. Beyaz Saray'daki bazı kişiler olayı geleneksel, bazıları da sosyal medyadan öğrendi" dedi.

Trump destekçileri Mar-a-Lago'da toplandı

Baskından sonra, salı sabah saatlerinde bir grup Trump destekçisi eski ABD başkanının evinin önünde toplanarak bayraklar açtı.