Fatih Tezcan için 3 yıl Hapis İstemi

Fatih Tezcan için 3 yıl Hapis İstemi

Fatih Tezcan'a hakkında açılan davada savcı, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi. Tezcan, "İsimlerin baş harfini yayınladım" savunmasını yaptı.

Sosyal medya hesabından istinaf mahkemesi heyeti hakimlerini hedef gösterdiği iddiasıyla yargılanan Fatih Tezcan hakkında açılan davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Başka suçtan tutuklu olan Fatih Tezcan duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Tezcan'ın 'Terörle Mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

'BENİM PAYLAŞTIĞIM BİLGİLER ADALET BAKANLIĞI SİTESİNDE DE MEVCUTTUR'
Fatih Tezcan savunmasında, neden cezaevinde olduğunu anlamadığını belirterek, "Savunma yaptığım halde neden cezaevindeyim. Ben terörle mücadele eden biriyim. İzinsiz paylaşım yapmış değilim. Neden hakkımda dava açılmış anlamış değilim. Benim paylaşım yapma sebebim, Mehmet Ağar hakkında verilen kararın neden 48 gün gizlendiği. Oysa benim paylaştığım bilgiler, Adalet Bakanlığı sitesinde de mevcuttur. Paylaştığım bilgiler her yerde yayınlanmıştı. Hakimlerin sicil numaralarını yayınlamadım, isimlerinin baş harflerini yayınladım" dedi.


Tezcan’ın avukatı Zeynep Geçen ise "Müvekkil her vatandaşın araştırarak sahip olabileceği bilgileri paylaşmıştır. Dosyada da gizlilik kararı yoktur. Benzer suçtan yargılanan gazeteciler beraat etmişlerdir. Mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti Fatih Tezcan'ın avukatının mütalaaya karşı süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.