Fatih Erbakan'ın İran Düşüncesi Cübbeli Ahmet'i Memnun Etmedi

Fatih Erbakan'ın İran Düşüncesi Cübbeli Ahmet'i Memnun Etmedi

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile iran konusunda anlaşamadı

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile iftar programında bir araya geldi.

Cübbeli Ahmet, web sitesinden yaptığı açıklamada Fatih Erbakan’a “ Saadet Partisi’nin İran ile irtibatından duyduğu rahatsızlığı” dile getirdiğini ifade etti. Cübbeli, İran’ın Suriye’yi ve İslam coğrafyasını tahrip ettiğini öne sürdü.

Mezhepçi propagandalarıyla bilinen Cübbeli Ahmet’in bu açıklaması Fatih Erbakan’ın daha önce verdiği bir röportajı akıllara getirdi.

Fatih Erbakan, Adem Özköse’ye verdiği röportajda Suriye konusunda Saadet Partisi’nin görüşlerini paylaşarak şunları ifade etmişti:

"Suriye’de BOP suçludur, asıl suçlu olan dış güçlerdir. İran, ABD Suriye’de at oynatmasın istedi, bunun için inisiyatif aldı.
Burada Türkiye-İran-Suriye bir araya gelerek sorun çözülecekti. Esad’ın söylediği bir şey var. Esad diyor ki Türk yetkililer bana Türk yetkili gibi değil, Amerikalı, Avrupalı yetkililer gibi onların taleplerini iletti. Bunu görmemiz lazım.
İktidara geldiğimizde Esad ile görüşeceğiz. Zaten Esad toprakların yüzde seksenini geri almış. Kalan yüzde 20’si için kan akmasın diye görüşmeliyiz."