Fatih Camii'nde Mescid-i Aksa Eylemi

Fatih Camii'nde Mescid-i Aksa Eylemi

Özgür Kudüs Platformu düzenlediği basın açıklaması ile Siyonist İsrail`i ve Mescid-i Aksa`ya saldırısını lanetledi...

Siyonist irail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısına tepkiler devam ediyor. İstanbul’da Özgür Kudüs Platformu tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı tel’in edildi. İkindi namazından sonra Fatih Camisinde bir araya gelen yüzlerce kişi Fevzi Paşa Caddesinden ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları ve Tekbirler getirerek Saraçhane Parkına kadar yürüdü. Yürüyüşte cadde kenarında bekleyen kalabalıkta sloganlara eşlik ederek İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi. 

Yürüyüş esnasında “Kahrolsun İsrail, Lailaheillalah İsrail Lanetullah, Lailaheillalah Amerika Lanetullah, Oluk oluk kan aksa Kurtulacak El Aksa, Lailahaillalah Muhammed Resululah” sloganları eşliğinde yürüyen kalabalık grup sık sık tekbir getirdi. 

Filistin ve Kelime-İ Tevhid bayraklarını taşıyan kalabalık, Saraçhane Parkında Siyonist İsrail’in saldırılarını protesto etti. Program, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

“Söz bitmiştir, artık eylem zamanıdır”

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Zülküf Yel, “Mescid-i Aksa Siyonistlerin postalları ile kirlendi. Müslümanlar ve ümmet nerede? Mescid-i Aksa bizim namusumuzdur. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil bütün insanların ortak değeridir. Müslümanlar tepkilerini ortaya koyamıyor. Artık söz bitmiştir. Ümmet ayağa kalkmalıdır. Eylem ve kıyam zamanıdır. Siyonistlere dur deme zamanıdır. Bu gün değil de ne zaman ayağa kalkacaksınız ey Müslümanlar. Şeyh Ahmet Yasin’in dediği gibi ey üzerine ölü toprağı serpilenler ne zaman ayağa kalkacaksınız. Kimsenin sessiz kalmamasının bir mazereti olamaz. Şikâyet devri bitmiştir. Bazı yetkililer ve devlet adamları sadece şikâyet ediyor.” şeklinde konuştu.  

“Tüm silahlarımızın hedefine Siyonistleri koymalıyız”

Namusumuza sahip çıkmadığımız zaman bütün haklarımızı kaybedeceğimizi belirten Yel “Biz zayıf olduğumuz için değil gücümüzün parçalanmasından kaybediyoruz. Cihad şahadet diyen Müslümanları, Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. İhtilaflara son veriniz. Birbirinizin kanını dökmeyin. Silahlarınızı Siyonistlere çevirin. Bu gün Ortadoğu’da Müslümanların kanı oluk oluk akmakta, İslam ümmetinin enerjisi tüketiliyor. Silahlarınızın hedefinde Siyonistler neden yok. Biz birbirimizin kanını dökerken onlar namusumuza el uzatıyor. Zalimler suçlu olduğu kadar, ihtilaflara sebep olanlar da onlar kadar suçludur.” dedi. 

“Tek tek ölsek de Mescid-i Aksa’ya sahip çıkacağız”

Hükümet yetkililerine ve devlet başkanlarına seslenen Yel, “Bazı yerlerde koridorlar açıyorsanız. Otoritenizi İslam için seferber edin. Mescid-i Aksa’ya koridor açın. Bu ümmetin gençleri Mescid-i Aksa’yı korumak için yola düşmeye hazırdır. Koridor açılırsa biz kefenlerimizi giyip Mescid-i Aksa’yı korumak için hazırız. Bizim kitabımızda diz üstü çökmek yoktur. Biz yiğit Peygamberin ümmetiyiz. O Peygamber Müslümanların izzeti için İslam’ın tüm gücünü seferber etmiştir. Tek tek ölsek de Mescid-i Aksa’ya sahip çıkacağız. Ey devlet başkanları Siyonistleri halka şikâyet etmeyi bırakın. Halkın size verdiği yetkiyi Mescid-i Aksa için kullanın.” diyerek, İsrail’in sadece kınama ve lanetten anlamadığını belirtti.

“Mescid-i Aksa’nın saldırı altında olması Müslümanlar için bir zillettir”

Zalimlerin yaptıklarının karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise, “Rabbimiz Müslümanların elleriyle onları cezalandıracak. Mescid-i Aksa Müslümanlar için bir semboldür. Müslümanların ilk kıblesi Siyonistlerin kirli ayakları ile çiğnenmesi Müslümanlar için bir zillettir. Bunun için kendimizi sorgulamalıyız. İki asırdır kardeşlerimiz emperyalistlere ve sömürgecilere karşı yumrukları, taşları ve silahları ile direniyor. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız direniyor. Onlarla iftihar ediyoruz. Onlar bizim umudumuzu temsil ediyor. Ümitsizliğe kapılmayalım. İslam ümmeti her yerde direniyor. İslam dünyasının tamamında direniş var.” şeklinde konuştu. 

Özgür Kudüs Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını ise Ramazan Ensar okudu. 

Siyonist terör ve işgalin Mescid-i Aksa’nın içine kadar dayandığını ifade eden Ramazan Ensar, “Siyonist İsrail, 1967’den beri ilk defa Mescid-i Aksa’ya en çirkin ve alçakça saldırısını gerçekleştirdi. Mescidin mihrabına necis postallarıyla giren siyonist askerler, cami içerisindeki Kur`an-ı Kerim’leri yerlere savurarak İslam`ın kutsallarını ayaklar altına aldı. Duruma tepki gösteren onlarca Filistinliyi de yaraladı. Kazılarla mescidin altını oyan, etrafını Müslümanlardan izole ederek adım adım Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı işgal etmeyi tasarlayan Siyonist rejimin bu düşmanca tavrı kabul edilemez. Yapmış olduğu bu alçakça saldırıyla Müslümanların kırmızıçizgilerini yok sayarak haddini aşmıştır.” dedi. 

Siyonist rejimin yaptığı alçaklığı Allah’ın kitabı Kur’an’a karşı yaptığını söyleyen Ensar, “Peygamberler şehri Kudüs’ün, Mescidin ve Mescid-i Aksa’dan Sıdretül Müntehaya yükselen Efendimiz Hz. Muhammed’in de hürmetini çiğnemiştir. Mescid-i Aksa’yı işgal ederek hayalindeki Siyonist devlete son noktayı koymayı planlamaktadır. Siyonistler şunu iyi bilmeliler ki bu saldırıyla çok tehlikeli bir sürecin fitilini ateşlemişlerdir. Siyonist İsrail, İngiltere Avam Kamarası ve İsveç’in Filistin’i devlet olarak tanıması sonrasında gelecek adımların endişesini taşıdığından Mescid-i Aksa’ya saldırarak Kudüs’ün statüsünün Yahudi olmasını sağlamaya yönelik iğrenç bir girişimde bulunmuştur.” diyerek basın açıklamasına devam etti. 

Ümmetin birlik ve vahdetten uzak olmasının Siyonistleri daha bir cüretkar kıldığını belirten Ensar, “Irak ve Suriye gibi İslam beldelerinde derinlemesine süren savaş ve kaos, Mısır, Yemen ve Libya’da gerçekleşen darbeler,  Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik terörist girişimde bulunmasını daha bir cüretkâr kılmıştır. Siyonist İsrail’in yaptığı bu barbarlığa karşı İslam dünyasının tepkisizliği ise utanç verici boyuttadır. Şimdi harekete geçilmezse ne zaman harekete geçilecek? Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın hürmeti için bugün ayağa kalkılmazsa işgal edildikten sonra mı ayağı kalkılacak? Batılı şer odakların güdümüne girerek darbecileri destekleyen Suudi ve Körfez Arap rejimlerinin Filistin davasına ihaneti, işbirlikçi bu rejimlerin İslam ümmetiyle artık bir bağlarının kalmadığı gerçeğini de ortaya çıkarmıştır” ifadelerini kullandı. 

Ensar açıklamanın sonunda, “Ümmetin bölük pörçük hali seni kudurtmuş olsa da Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların ortak paydasıdır. Mescid-i Aksa ve Kudüs, saldırı ve işgal altında olduğu müddetçe hiçbir zaman güvende olamayacaksın. Ne istihbaratın, ne ordun, ne de güvenlik için inşa ettiğin utanç duvarları seni koruyamayacaktır.” diyerek,  Siyonist İsrail’i uyardıklarını ifade etti.
















 

İslamiAnaliz