Fatih Akıncıları'ndan Ayasofya Çağrısı

Fatih Akıncıları'ndan Ayasofya Çağrısı

Fatih Akıncıları Derneği, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı...

Fatih Akıncıları Derneği, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Dernek adına Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akgün tarafından yapılan açıklamada fethin sembolü olan Ayasofya’nın geleceğine İstanbul halkının karar vermesi gerektiği belirtildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

FETHİN SEMBOLÜ AYASOFYA’NIN NE OLACAĞINA GERÇEK SAHİBİ VE EMANETÇİSİ İSTANBUL HALKI KARAR VERSİN!

Bismillahirrahmanirrahim

Akıncılar hareketi olarak İstanbul’un fethinin 562. Yıl dönümü münasebetiyle farklı bakış açıları ile değerlendirilen fetih kavramı ve Ayasofya’nın geleceği ile ilgili düşüncelerimizi ve tavrımızı halkımızla paylaşıyoruz.

Fetih Ne Demektir?

Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik. Allah böylece senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlar. Sana olan nimetini tamamlar. Seni doğru yola iletir. Ve sana şanlı bir zaferle yardım eder.” Fetih 1-2-3 Ayetler.

Bizler Akıncılar hareketi olarak yanılmak ve insanları yanıltmaktan Allah’a sığınırız. Bu hassasiyetle yaptığımız araştırmalar neticesinde varmış olduğumuz sonucu kısaca ve özetle sizlerle paylaşıyoruz. Şüphesiz doğrular Allah’ın, yanlışlarsa bizimdir.

Fetih kelimesinin karşılığı zapt etmek, ele geçirmek olduğu gibi açmak ve açılış anlamına da gelmektedir. Rabbimizin kitabı kerimindeki ayetlerinden de anlaşılacağı gibi fetih; durup dururken bir savaş çıkarma veya bir beldeyi işgal etmenin karşılığı değildir. Sömürgeci, zalim ve zorba iktidarlara son verip fıtrata(yaradılışa) uygun bir yaşam tarzının önünün açılması anlamını taşımaktadır.

Fetih kavramı fiziki olarak kurtuluş, manevi olarak açılış demektir.

Batı ve Doğu Roma İmparatorlukları zamanın iki Emperyal (Müstekbir) gücü iken İstanbul’un fethi ile Doğu Roma bloğu çökertilmiş oldu. Bu yönüyle baktığımızda İstanbul’un Osmanlılar tarafından fethedilmesini önemsiyor ümmet adına kazanılmış büyük bir başarı ve zafer olarak görüyoruz.

Bir ümmet organizasyonu olarak gördüğümüz Osmanlı’nın yapmış olduğu pek çok doğru işi olduğu gibi yanlışlarının da olduğunun farkındayız.

Ayasofya MS. 532-537 Yıllarında Bizans imparatoru  1. Jüstinyen tarafından yaptırılmış İstanbul’un fethine kadar  Hristiyanlar’ın ibadethanesi olarak kullanılmıştır. Fetihten sonra da Müslümanlar’ın ibadethanesi olarak  kalmışken Kemalist rejim tarafından Batılı emperyal ülkelerin baskısı neticesinde 24 kasım 1934 yılında 7/1589 sayılı bakanlar kurulu kararı ile müzeye dönüştürülmüştür. 1960’lı yıllardan sonra Türkiye İslamcı Gençliği tarafından cami olarak ibadete açılması gündeme getirilmiş ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alınamamıştır.

Ayasofya aslında bir ibadethane olmaktan ziyade fethin bir sembolü olarak önem arz etmektedir.

Emperyal Batı İstanbul’un fethini ve İslamlaşmasını asla kabullenememiş İslam ümmetinden bu büyük yenilginin intikamını alma hesapları yapmış ve bu fırsatı ne yazık ki cumhuriyetin ilk  döneminde  yakalamış , Kemalist rejim hem İslami değerlerin yok edilmesi hem de Ayasofya konusunda batının isteklerine boyun eğmiştir.

Bu çerçeveden bakıldığında Siyonist’lerin işgali altındaki Mescid-i Aksa’nın kaderi ümmet için ne kadar önemliyse fethin sembolü Ayasofya’nın kaderi de Türkiye Müslümanları için o kadar önem arz etmektedir.

Bir tarafta Ayasofya Bir tarafta  Mescid-i Aksa adeta isyandan, tuğyandan, şirkten,sömürüden  zulümden kurtuluşun anahtarı olarak beklemektedirler.

Filistin topraklarındaki  67 yıldır süregelen  Siyonist işgalin  sona ermesi Kudüs ve Mescid-i Aksa nın gerçek sahibi olan Filistin halkına iade edilmesi için verilen mücadele ve direniş desteklenmelidir.

Fethin sembolü olan Ayasofya’nın geleceğineyse, iktidarların veya Emperyal güçlerin değil yapılacak bir referandumla gerçek sahibi olan İstanbul halkının karar vermesini talep ediyoruz.

Tüm İslami camiaları ve özgürlükçü sivil toplum kuruluşlarını hamaset yapmak yerine bu talebimizi desteklemeye ve gündem oluşturmaya çağırıyoruz.

Siyonist işgal altındaki Mescid-i Aksa ve Kudüs, Ayasofya ve İstanbul yukarıda ifade ettiğimiz çerçevede yeniden fethi ve bu fethi gerçekleştirecek Akıncıları beklemektedir…

Akıncılar hareketi olarak fetih ruhuyla Ayasofya’dan Mescid-i Aksa’ya yeniden akın yeniden kurtuluş şiarımızı bu vesileyle bir kez daha yükseltiyoruz…

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Fatih Akıncıları

GSM: 0 532 313 83 05

Facebook/fatihakincilari

Twitter: /FatihAkincilar

www.fatihakincilari.org

E-mail /akincilarfatih@hotmail.com