Fas'ta Filistin Toprak Günü Kutlandı

Fas'ta Filistin Toprak Günü Kutlandı

Fas, 47. Filistin Toprak Günü'nü anıyor

30 şehirden yüzlerce Faslı, 47. Filistin Toprak Günü'nü kutladı ve ülkelerinin İsrail ile bağlarını normalleştirmesine karşı sloganlar attı.

Filistin'e Destek ve Normalleşmeye Karşı Fas Cephesi'nden yapılan açıklamada, "Fas halkı, Fas'ın 30'dan fazla şehrinde düzenlenen etkinliklerle Filistin Toprak Günü'nü anmıştır."

Etkinliklere katılan Faslılar, Filistin'e destek ve İsrail'in Filistin'i işgaline karşı sloganlar attı. Ayrıca ülkelerinin İsrail işgaliyle bağlarını normalleştirmesine karşı sloganlar attılar.

"Bu tür olaylar, işgale karşı direnişlerinde Filistinlilere destek veren Faslıların ilkeli ve tarihi duruşunu yineliyor. Katılımcılar, İsrail işgal devleti ile bağların normalleştirilmesine karşı olduklarını ifade ettiler." ifade eklendi.

10 Aralık 2020'de İsrail ve Fas, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırganlığını protesto etmek için 2000 yılında kesilen karşılıklı diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını duyurdu.

Fas Dışişleri Bakanı Nasser Bourita Şubat ayında ülkesinin İsrail ile normalleşmesinin "Filistin halkıyla olan ilişkilerini etkilemeyeceğini" vurguladı.

Kaynak: TEVHİDHABER