Fas'ta Boykot Çağrısı Yapan Müslümanlara Polis Müdahale Etti

Fas'ta Boykot Çağrısı Yapan Müslümanlara Polis Müdahale Etti

Faslı müslümanlar yerel LabelVie grubunun Fransız süpermarket zinciriyle ortaklığının sona ermesini talep etmek için Kazablanka'daki bir Carrefour mağazasına gitti.

Carrefour, 2022 yılında, her ikisi de Batı Şeria'daki yasadışı İsrail yerleşimlerinde faaliyet gösteren Electra Consumer Products ve yan kuruluşu Yenot Bitan ile bir ortaklık imzaladı.

Fas'ta yerel firma LabelVie, 2019 yılında Carrefour Partenariat International (CPI) grubuyla bir franchise sözleşmesi imzalayarak krallık çapında 70'ten fazla mağaza açtı.

Pazar günkü oturma eylemine yalnızca bir 12 kişi katıldı boykot çağrısı yaptı ve Carrefour'un İsrail ile bu bağlantılarına dikkat çeken pankartlar taşıdı

BDS Maroc'un başkanı ve ünlü Faslı Yahudi kökenli Filistin yanlısı aktivist Sione Asidon, protestonun liderlerinden biriydi.

Ancak birkaç dakika sonra polis güçleri geldi ve aktivistlere fiziksel saldırıda bulundu, tabelaları kırdı ve olayların görüntülerinin kaydetmelerini engelledi.

Fas, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın aracılık ettiği tartışmalı bir anlaşma kapsamında Aralık 2020'de İsrail ile ilişkilerini normalleştirdi.