Fas-ABD Arasında Savunma Alanında İş Birliği

Fas-ABD Arasında Savunma Alanında İş Birliği

Fas Milli Savunma Bakanlığı'ndan sorumlu Bakan Delegesi Abdellatif Loudiyi ve ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile Rabat'ta bir araya geldi.

Fas Milli Savunma Bakanlığı'ndan sorumlu Bakan Delegesi Abdellatif Loudiyi Pazar günü ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile savunma alanında ikili işbirliğinin güçlendirilmesi konusunu görüştü.

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (ordu) Genel Komutanlığından yapılan açıklamaya göre bu, Lodiye ve Milly'nin Rabat'ta bir Amerikan askeri delegasyonunun başında belirsiz bir süre için ziyaret ettiği görüşme sırasında geldi.

ABD Genelkurmay Başkanlarının Fas'a yaptığı ziyaret, bir Afrika ülkesine yönelik türünün ilk örneği.

Görüşmede taraflar, "önemli bir yasal cephaneliğin organize ettiği stratejik askeri ortaklıkla güçlendirilmiş, uzun yıllara dayanan dostluk ve işbirliği ilişkilerinin seçkin seviyesinden duydukları memnuniyeti" dile getirdi.

Bunların arasında özellikle Ekim 2020'de imzalanan 2020-2030 savunma alanında işbirliği yol haritası var" dedi.

Aynı kaynağa göre, "silahlı kuvvetlerin ortak operasyonunun başarısı için kilit bir manivelayı temsil eden ortak yıllık tatbikatın (Afrika Aslanı) önemini de vurguladılar".

2 Ekim 2020'de Washington ve Rabat, eski ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in Fas'a yaptığı resmi ziyaretin oturum aralarında 10 yıllık askeri işbirliğini geliştirmeye yönelik bir anlaşma imzaladı.

"Afrika Aslanı", Fas ve Amerikan orduları tarafından her yıl Krallık'ta birkaç ülkenin ordularının katılımıyla düzenlenen ve Afrika'nın en büyüğü olarak kabul edilen bir askeri tatbikattır.

Kaynak: TEVHİDHABER