Fakıbaba Belediye Başkanı  Olmak İstiyor

Fakıbaba Belediye Başkanı Olmak İstiyor

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçmeden önce Meral Akşener'le konuştuğunu belirten gazeteci Barış Yarkadaş, "Milletvekili değil belediye başkanı olmak istediğini söyledi" dedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Meral Akşener'le arasında geçen görüşmeyi anlattı.

Tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programında konuşan Yarkadaş, "Fakıbaba İYİ Parti’ye geçmek istedikten sonra Sayın Meral Akşener ile görüşüyor ve Meral Hanım’a milletvekili adayı değil Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediğini söylüyor. Bence Fakıbaba aday olur" dedi.

Fakıbaba daha önce iki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

'SIFIRDAN BAŞLIYORUM' DEMİŞTİ
Geçtiğimiz hafta istifasını açıklayan Fakıbaba, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."

Fakıbaba İYİ Partiye katılmasıyla ilgili ise, "Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum…" ifadelerini kullanmıştı.