Ezher’den Arap Liderlere Kudüs Çağrısı

Ezher’den Arap Liderlere Kudüs Çağrısı

​Ezher Yüksek Konsey üyesi Ahmed Ömer Haşim, Ezher Camii’nde bu gün okuduğu hutbede Arap liderlerine, Kudüs'ü korumak için birlik olmalarını isteyen bir mesaj gönderdi.

Ahmed Ömer Haşim, dünya liderlerinin insan haklarından ve demokrasiden dem vurduğunu ancak ondan uzak olduğunu söyledi.

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırdığını ve kan akıttığını söyleyen Haşim, bunun apaçık bir zulüm olduğuna dikkat çekti.

"Güçle alınan şeyler ancak güçle tekrar kurtarılabilir"

Haşim, ""Bizim, İslam’ın koruyucuları olarak yüksek sesle bu zulmü duyurmamız lazım. İslam ülkeleri liderlerinin Kudüs'ü bu zulümden kurtarmak için birlik olması gerekiyor. Güçle alınan şeyler ancak güçle tekrar kurtarılabilir. İslam ülkelerinde, zalimleri zulümlerinden caydıracak ortak bir gücün olması gerekiyor." dedi.

Arap ülkelerinin liderlerine seslenen Haşim, "Ey Arap ülkeleri, siyonistlerin insan haklarını ayaklar altına almasının ardından bugün görevinizi yerine getirin ve Kudüs’ün kutsallığına yapılan bu saygısızlığı kabul etmeyin." ifadelerini kullandı.

Haşim, Mescid-i Aksa'da olup bitenlerle ilgili sessizliğin, İslam dünyasına yakışmayan utanç verici bir durum olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)