Evine Karşılık Verilen 10 Milyon Doları Reddetti

Evine Karşılık Verilen 10 Milyon Doları Reddetti

İşgal altındaki Kudüs şehrinde Filistinlilere ait evleri ve dükkanları yıkmaya devam eden işgal güçleri Mescid-i Aksa’ya bitişik Selvan beldesindeki Vadi er-Rebabe mahallesinde oturan Cemil Hamdan’a ait bir evi ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yıktı.

İşgal belediyesine bağlı yıkım ekipleri, işgal polisiyle sınır muhafızlarının kontrolünde dün öğleden sonra binanın etrafında güvenlik kordonu oluşturup, mahalle sakinlerinin olay yerine yaklaşmasını engelledikten sonra evi yıkmaya başladı.

İşgal güçleri, İbranice "Yıkım işleminden sonra bu ev tehlike arz ediyor" yazan bir levhayı da enkazın üzerine bırakmayı unutmadı.

Evin sahibi Cemil Hamdan ise Medinet'ul-Kuds internet sitesine yaptığı açıklamada şöyle dedi: "90 metrekarelik bu evde yüz yıldan beri oturuluyor. Evde şu anda 17 kişi kalıyor. İşgal güçleri eve ek olarak yaptığımız 40 metre karelik bölümü yıktı".

"Yaptığım bu ekten dolayı işgal belediyesi bana 20600 dolarlık ceza kesti. Ben de bu parayı binanın ruhsatı ve restore karşılığı olarak verdim. Fakat işgal güçlerinin bu parayı ödedikten 12 saat sonra gelip binanın ek kısmını yıktığına şahit olduk" diyen Hamdan şöyle konuştu:

"Evim Siyonist örgüt ve derneklerin de hedefindeydi. Evi boşaltmama karşılık bana on milyon dolar teklif ettiler. Fakat ben bunu reddettim. Topraklarımızı para karşılığında satmayız. Çünkü bu topraklar İslam topraklarıdır. Bu topraklar asla kenti Yahudileştirmek isteyen Siyonistlerin toprağı değildir".

Hamdan son olarak "Siyonist işgal güçleri binanın ek kısmını yıktı ama ben işgal güçleriyle Siyonist örgüt ve derneklerin inadına burayı bir daha yapacağım" dedi.

FİEM