Eski MİT'çinin 'dinleme' yorumu
Mahir Kaynak, CHP lideri Baykal'ın parti genel merkezinin güvenlik güçleri tarafından dinlendiği iddiasını yorumladı. Kaynak'a göre bu mümkün mü? Hata nerede
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski daire başkanlarından Prof. Dr. Mahir Kaynak dinlenme iddilarını değerlendirdi: "Bu Ak Parti'ye karşı oynanmış bir oyun. Diyelim ki dinledi, üstünü örter kapatır. "Ey ahali ben CHP'yi dinliyorum hepinizin haberi olsun" demez. Bu saçma!"
Deniz Baykal, dün bir basın toplantısı düzenlemiş ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini,konuşma kayıtlarının da dinci bir gazeteye servis edildiğini öne sürmüştü. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve AK Parti genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın anında tepki gösterdiği ve cevap verdiği iddiayı, kendisi de zamanında bir dinleme operasyonuna katılmış ve bir darbe girişimini ortaya çıkartmış olan Prof. Mahir Kaynak yorumladı. Kaynak, iddiaları 'AK Parti'ye karşı oynanmış bir oyun' olarak nitelendirdi.
Prof. Kaynak, 'Garip olan şu, düzeysiz bir oyun oynuyorlar ve Türkiye'ye bunu yutturuyorlar' diye konuştu. Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Daha geçenlerde bir hakimin dinlendiği öne sürüldü, kıyamet koptu. Polisin bu durum üzerine dikkatli davranması şarttı. Ancak bunlar hiç kaale alınmadan bu olay oldu. Böyle saçma şey olur mu? Bir ülkede operasyonlar yapılır. Ancak bu kadar düzeysiz olması, beni rahatsız ediyor. Esas sorun, toplum ve seçkinlerin de buna inanması. Köşe yazarları oturuyorlar, 'dinlemiş ha' diyorlar. Herkes inanıyor.'
