“Eşime yapılan işkenceleri Raporu Okuduğum Zaman Öğrendim”

“Eşime yapılan işkenceleri Raporu Okuduğum Zaman Öğrendim”

Yaptığı İslami çalışmalardan dolayı tutuklanıp cezaevine konan Mehmet Şirin Ek'in eşi yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.

2000 yılında yaptığı İslami çalışmalar nedeniyle tutuklandıktan sonra 15 yıldır cezaevinde bulunan Mehmet Şirin Ek'in eşi Muazzez Ek yaşadıkları süreci ve mağduriyetleri anlattı.
 Kocasının sırf İslami duyarlılığı sebebiyle 2000 yılında başlatılan sürek avında tutuklandığını belirten Muazzez Ek, eşinin gözaltı sürecinde ağır işkenceler gördüğünü ve 15 yıldır da cezaevinde olduğu ifade etti.
 Muazzez Ek, eşinin 2000 yılında işten çıkarken gayr-i hukuki bir şekilde gözaltına alındığını ve yaklaşık bir ay boyunca kendisinden haber alamadıklarını, tutuklandıktan sonra kendisini gördüğünde ise tanıyamadığını belirtti.
 Eşinin uğradığı işkenceleri kendisinden öğrenmediğini, ancak AİHM'in istediği rapora yaşadığı işkenceleri yazdığı zaman öğrendiğini ifade eden Muazzez Ek, “Eşim üzülmeyelim diye bana birebir ne tür işkenceler gördüğünü anlatmadı. AİHM'in istediği ve kendisinin yazdığı raporu avukata vermeden okuduğumda gördüğü işkencelere hayret ettim. Eşime yapılan işkenceleri ilk olarak bu raporu okuduğum zaman öğrendim. Çok şişman bir polis göğsünün üzerine oturduktan sonra dudaklarına ve parmak uçlarına elektrik vermişler, bunun gibi çok ağır işkencelerin yanında ağır hakaretlerde de bulunmuşlar.”
 “Cezaevi yollarında bir bayan olarak perişan oldum”
 Muazzez Ek, eşinin birçok kentin cezaevlerine gönderildiğini ve onu ziyarete gittiklerinde yollarda çok çileler çektiklerini anlatarak şunları dile getirdi: “Eşimi çok gezdirdiler. Kocaeli'ne, Bolu'ya, Trabzon'a gönderdiler. Yaşadığım Antalya'dan buralara gitmem çok zor oluyordu. Kimi zaman yol masrafını karşılayamadığım için neredeyse hiç görüşe gidemiyordum. En sonunda Ankara'ya Adalet Bakanlığı'na gittim ve bunun üzerine eşim, 3 yıldır bulunduğum Antalya cezaevine getirildi.”
 “Çocuklarımın hem sağlığı hem de psikolojileri bozuldu”
 Kocasının cezaevine girdiğinde çocuklarından büyüğünün üç buçuk, küçüğünün iki buçuk yaşında olduğunu söyleyen Muazzez Ek, “Her görüş sonrası ağlayan çocuklarımın psikolojileri bozuldu ve hatta küçük oğlumun üzüntüden midesinde yara çıktı. Doktora gittiğimizde; ‘bu kadar küçük bir çocuk neye üzülmüş olabilir' dedi. Baba yokluğunu okulda, sokakta her an yaşıyorlar.” dedi.
 “Eşim ameliyat olduğunda izin aldığım halde komutan izin vermedi”
 Eşinin burun ameliyatı olacağını öğrendiğinde savcılığa dilekçe verdiğini ve eşinin yanında 3 gün refakatçi olma izni aldığını, fakat kapıdaki komutanın izin vermeyip geri kendisini geri gönderdiğini söyleyen Muazzez Ek, “Hatta bununla da kalmayıp eşimle görüşmemem için gece boyunca komutan savcıyı aramış. Bunu ise tekrar dilekçe vermeye gittiğimde savcı bana söyledi.” dedi.
 Muazzez Ek, eşinin ameliyata girmeden önce namazını eda etmesi, kendisinin de tesettürlü olmasından dolayı Komutanın kendilerine görüşme izni vermediğini anlattı. 
 “Eşimin yeniden yargılanmasını istiyorum”
 Kendilerine bu zulmü reva görenleri asla affetmeyeceğini dile getiren Muazzez Ek,  son olarak, eşinin ifadesinin işkence altında alındığını ve mesnetsiz suçlarla itham edildiğini, oluşan mağduriyetin giderilmesi için de eşinin yeniden yargılanmasını istedi.
 Kaynak : İLKHA