Erdoğan'la Mehmet Şimşek'in Görüşmesi Olumlu Geçti İddiası

Erdoğan'la Mehmet Şimşek'in Görüşmesi Olumlu Geçti İddiası

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin cuma günü Meclis'teki yemin töreninin ardından belirleneceği ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin olumlu geçtiği aktarıldı.

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından yeni kurulacak Cumhurbaşkanlığı kabinesi de merak konusu oldu. Reuters Haber Ajansı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile pazartesi günü görüştüğünü aktardı. Konuya yakın olduğu ifade edilen iki kaynak, ajansa görüşmenin içeriği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü Meclis'te yemin ettikten sonra yeni kabineyi kuracağını söyledi. 16 bakanın milletvekili seçildiğini hatırlatan Selvi, "Yemin etmeden önce bakanlık görevinden ayrılmaları gerekiyor. Eğer yeniden bakan olarak atanırlarsa o zaman milletvekilliğinden istifa edecekler" diye belirtti.

'MEHMET ŞİMŞEK EKONOMİ YÖNETİMİNİ ÜSTLENECEK Mİ?'
Erdoğan'ın önceki gece eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştüğünü belirten Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Mehmet Şimşek, uluslararası piyasalarda kredisi yüksek bir isim olmanın ötesinde mevcut ekonomi politikalarından da ayrışan bir isim. Seçimlerin ardından Mehmet Şimşek’in kutlamak için tweet atması ilgi çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Mehmet Şimşek’le görüştü. Görüşmenin olumlu geçtiği söyleniyor. Yeni dönemde Mehmet Şimşek ekonomiyi üstlenirse Lütfü Elvan ile Cevdet Yılmaz’ın da içinde yer alacağı bir takım oyununun kurulacağı söyleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ayrılabileceği söyleniyor. Kabinede ayrıca bir AFET Bakanlığı olacak."

'TAMAMEN YENİ BAKANLAR KURULU İHTİMALİ ÇOK KUVVETLİ'
Gazeteci Candaş Tolga Işık da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni Bakanlar Kurulu cuma günü açıklanacak. Çok büyük sürprizler var. Eski kabineden sadece 2 kişi devam edebilir ama o da net değil. Tamamen yeni bir Bakanlar Kurulu ihtimali çok kuvvetli. Kulisleri toparlayıp yazacağım..." ifadelerini kullandı.

DUVAR