Erdoğan'ın Neden Döndüğü Belli Oldu

Erdoğan'ın Neden Döndüğü Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika gezisini bir gün erken bitirerek Türkiye’ye dönmesinin nedeni açıklandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika gezisini bir gün erken bitirerek Türkiye’ye dönmesi ve dönüş yolunda rotasını değiştirerek ABD’nin Houston kentine inmesi, Türkiye’de spekülasyonlarayol açtı.

Erdoğan’ın Houston’a inmesi, MİT Müsteşarlığı’na Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın atanmasıyla ilişkilendirilen haberler sosyal medyaya yansıdı.

Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve spekülasyondan ibaret olduğunu belirttiler. Söz konusu haberlerle ilgili Cumhurbaşkanlığı yetkilileri şu bilgileri verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resmi temasları dün bitti. Üçüncü güne sadece turistik gezi programı kalmıştı. Sayın Cumhurbaşkanı, heyet üyelerinin eğilimlerinin belirlenmesini istedi. Dönmek isteyenlerin sayısı çoğunlukta olunca bir gün erken dönülmesine karar verildi. Başlangıçta Türkiye’ye dönüş rotası yakıt ikmali zorunluluğu nedeniyle Meksiko City-Dublinİstanbul şeklinde belirlenmişti. Ancak bu uzun bir rotaydı. Bunun yerine seyahati 2 saat kısaltan Meksiko City-Houston-İstanbul rotasının izlenmesine karar verildi. Uçak Houston’a indiğinde Sayın Cumhurbaşkanı istirahat halindeydi ve uçaktan inmedi. İstirahat halinde olduğu için de Büyükelçi Serdar Kılıç’la görüşmedi.” Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin seyahati bir gün önce bitirmesinin nedenine ilişkin soruya da “Biliyorsunuz sizlere de sordurdum. Heyetin eğilimi dönme yönündeydi. Dolayısıyla erken gelmemizin nedeni sadece memleket hasreti” yanıtını verdi.