Erdoğan'ın Karışışına Abdullah Gül Çıkacak İddiası

Erdoğan'ın Karışışına Abdullah Gül Çıkacak İddiası

Millet İttifakı'nın 2023 seçimlerinde Erdoğan'ın karşısına kimin çıkaracağı gündemden düşmüyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski avukatı Baran adayın, Kılıçdaroğlu değil, Gül olacağını söyledi.

2023 seçimlerine ramak kala Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı aday merakla bekleniyor. Altılı Masa, kesin seçim tarihi açıklanmadan cumhurbaşkanı adayını açıklamayacaklarını dile getirirken, adayın kim olacağına dair iddialar giderek artıyor.

ABDULLAH GÜL'ÜN ADI YENİDEN GÜNDEMDE

CHP'den gelen, "CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu" çıkışlarıyla aday tartışmaları yeniden alevlendi. Gündeme zaman zaman Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da adı gündemden düşmezken, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adı yeniden gündeme geldi.

Millet İttifakı'nın adayının kim olacağına dair son olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski avukatı Latif Cem Baran çarpıcı iddiada bulundu. Baran, muhalefetin adayının Kılıçdaroğlu değil, Abdullah Gül veya Ali Babacan olacağını ileri sürdü.

"ADAY ABDULLAH GÜL YA DA BABACAN"
Abdullah Gül'ün adaylık düşüncesinin devam ettiğini belirten Baran, 2018 seçimlerine dikkat çekti. Baran, "O günlerin anlaşmaları bugün de devam ediyor. Ne Meral ne Kemal, aday Abdullah bence, o olmazsa Ali." dedi.

Abdullah Gül ile konuşmasını aktaran ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Gül'ün anlaştıklarını öne süren Latif Cem Baran, "Gönlümü almak için olduğunu düşünüyorum. "Sen de kabinedeydin Latif. Kısmet değilmiş bir dahaki sefere kendini hazır tut beş yıl sonra dedi" ifadelerini kullandı.

Gül'ün 2023 planını o dönemden yaptığını belirten Baran, Deva Partisi'ne ayrı bir parantez açtı. Deva Partisi fikir babasının Abdullah Gül olduğunu belirten Gül, "Şu anda da onların üzerine planlar yapılarak Deva Partisi kuruldu aslında. Kadroları belirleyen odur hiç kimse onun haberi olmadan girmemiştir." ifadelerini kullandı.